Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας με μεγάλο κέρδος στο πορτοφόλι σας

Πέντε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας με μεγάλο κέρδος στο πορτοφόλι σας

Τι να κάνετε για να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας, να ζείτε καλά και να εξασφαλίσετε το μέλλον σας.

Δεν υπάρχει άνθρωπος επί γης που να μην ξέρει, ότι για να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση, χρειάζεται απλά να αλλάξει συνήθειες.

Αυτό ακριβώς είναι και το δύσκολο, η αλλαγή του τρόπου ζωής στον οποίο έχει μάθει ο καθένας μας.

Ωστόσο, αν ο στόχος αυτός πρέπει οπωσδήποτε να κατακτηθεί, το CNN δίνει τις εξής 5 συμβουλές για όσους θέλουν να δουν πραγματική διαφορά στο πορτοφόλι τους μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.

Ο Μπρεντ Γουέις, συνιδρυτής και επικεφαλής για την οικονομική ευημερία στη συμβουλευτική εταιρεία Facet, υπογραμμίζει ότι η αρχή του παντός είναι η όλη διαδικασία να είναι όσο πιο απλή γίνεται.

Οι πρακτικές που συστήνει το αμερικανικό δίκτυο έχουν ως εξής:

«Ζωγραφίστε» την οικονομική σας εικόνα

Το πρώτο βήμα για την βελτίωση των οικονομικών κάποιου, είναι να κάνει μία γρήγορη εκτίμηση της κατάστασης των οικονομικών του. Πόσα έσοδα έχει κάθε μήνα; Πόσα έξοδα; Πόσα αποταμιεύει; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του και πόσο αξίζουν τα περιουσιακά του στοιχεία; Αφού δώσει απαντήσεις σε αυτά θα πρέπει να φτιάξει δύο στήλες για το που πηγαίνουν τα χρήματα του, μία για τις ανάγκες του και μία για τις επιθυμίες του. Ο λόγος της παραπάνω κίνησης δεν είναι η μη εκπλήρωση των επιθυμιών του καθενός, αλλά η κατανόηση των κινήσεών του και η πιθανή αλλαγή κατανομής των πόρων του στο μέλλον.

Κάντε μια πρώτη αλλαγή ύψους 1%

Όλοι ξέρουν τη μεγάλη σημασία της αποταμίευσης. Μία αύξηση των χρημάτων που αποταμιεύει ο καθένας σε μηνιαίο επίπεδο, έστω και κατά 1%, θα τον κάνει να είναι πιο ήρεμος για το μέλλον και πιο περήφανος για τον εαυτό του. Και επειδή η αλλαγή είναι τόσο μικρή, δεν θα μεταβάλλει πολλά σε καθημερινή βάση, θα έχει όμως μεγάλο αντίκτυπο σε βάθος χρόνου.

Πληρώστε τα χρέη που έχουν υψηλά επιτόκια

Τα επιτόκια πιστωτικών καρτών βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ φέτος. Έτσι, ενώ μια αύξηση κατά 1-2% στα χρήματα που διαθέτει κανείς για την αποπληρωμή του χρέους μπορεί να βοηθήσει, το να διαθέσει περισσότερα εκεί, αντί για κάπου αλλού, θα αποδώσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Άλλωστε κανείς δεν θέλει όσα κερδίζει, να τα δίνει στην πληρωμή τόκων.

Προστατέψτε όσα είναι σημαντικά για εσάς

Εάν κάποιος έχει μικρά παιδιά και θέλει να βεβαιωθεί ότι θα είναι οικονομικά ασφαλή σε περίπτωση πρόωρου θανάτου, μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει την ασφάλεια ζωής του, πιθανότατα διοχετεύοντας περισσότερα χρήματα για αυτόν τον σκοπό.

Βεβαιωθείτε ότι δεν βάζετε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι

Για όσους δεν είναι επενδυτικές ιδιοφυΐες και δεν γνωρίζουν τι επιφυλάσσει το μέλλον, καλό θα ήταν να αποφύγουν να τοποθετήσουν όλα τα χρήματά τους σε ένα σημείο. Θα ήταν προτιμότερο να έχουν ένα χαρτοφυλάκιό με μετοχές, ομόλογα και διαφορετικά στυλ επένδυσης, όπως μετοχές ανάπτυξης και αξίας και σε διαφορετικούς τομείς, σαν την τεχνολογία, τη μεταποίηση και την υγειονομική περίθαλψη.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024