Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργία: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη

Απεργία: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς στις 16 Μαρτίου, ημέρας γενικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ τα σωματεία καλούν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα σωματεία, οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και του ΗΣΠΑ, καθώς και του Τραμ, θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος και εξακολουθεί να συγκλονίζει τους πάντες, ξεσηκώνοντας ένα μεγάλο ‘κύμα’ οργής και ταυτόχρονα απαίτησης για την απόδοση ευθυνών, όπου και εάν ανήκουν, και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών, που αποτελούν κοινωνικό αγαθό».

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα», τονίζουν, «οφείλει να μην επιτρέψει να ξεχαστεί η πολύνεκρη τραγωδία! Να γίνει εκφραστής των λαϊκών αιτημάτων, ώστε να μην υπάρξει, για μια ακόμα φορά, αποπροσανατολισμός με τη μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, που οδηγούν σε συγκάλυψη!

»Την ίδια στιγμή, οι αδικοχαμένοι συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων, την υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών και φέρνουν στο φως τον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια.

»Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό και διεκδικούμε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς, τα οποία εξυπηρετούν, κυρίως, τη λαϊκή εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες».

Τι ισχύει με τα λεωφορεία

Όσον αφορά τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη του ωραρίου.

«Το ποτήρι ξεχείλισε με την αγανάκτηση και την οργή να κυριαρχεί σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

»Πολλά τα ‘γιατί’ για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας, μα περισσότερα τα ‘πώς’ δεν θα θρηνήσουμε ξανά στο μέλλον θύματα.

»Ως Συνδικάτο, επιμένοντας στην πάγια και βασική μας κατεύθυνση για διασφάλιση και τήρηση των κανόνων ασφάλειας τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων μας, συνεχίζουμε να απαιτούμε συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, με την οποία καλούν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024