Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανασκευάζει το ΥΠΕΣ μετά την οργή της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την απεργία της 16ης Μαρτίου

Ανασκευάζει το ΥΠΕΣ μετά την οργή της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την απεργία της 16ης Μαρτίου

Επανορθώνει το «σφάλμα» που έγινε »εκ παραδρομής» το υπουργείο Εσωτερικών μετά την οργισμένη ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, που κατηγορεί την κυβέρνηση για προβοκάτσια.

Μετά την οργισμένη ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προβοκάτσια κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής» το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης που εξέδωσε σχετικά με την παράνομη απεργία της 16ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στην νέα ανακοίνωση, «εκ παραδρομής ανεγράφη σε δελτίο Τύπου ότι κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ της 16 Μαρτίου. Το ορθό, το οποίο όμως προκύπτει από το σύνολο της ανακοινώσεως, είναι ότι κηρύχτηκε παράνομη η προκηρυχθείσα απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση. Επανορθώνουμε το σφάλμα, η ουσία παραμένει: η ΑΔΕΔΥ στην παρούσα συγκυρία προκήρυξε απεργία για την αξιολόγηση που κρίθηκε παράνομη».

Η νέα ανακοίνωση

Με διορθωμένο τίτλο «Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση», ενώ η προηγούμενη ανακοίνωση τιτλοφορείτο «Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ», η ορθή επανάληψη του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

«Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η απεργία – αποχή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε: «Μου προξένησε κατάπληξη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας. Μια τέτοια απόφαση πάντα προξενεί κατάπληξη, αλλά ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που αναδεικνύονται με τον πλέον δραματικό τρόπο οι αβελτηρίες ενός ολόκληρου συστήματος λειτουργίας και οι τραγικές συνέπειές του, πραγματικά προκαλεί την πιο αλγεινή εντύπωση.»

» Η Κυβέρνησή μας έχει νομοθετήσει και εφαρμόζει από τις αρχές του έτους το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να ξεπεράσει παθογένειες δεκαετιών, προσπαθώντας να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα αξιολόγησης που όλοι ήταν άριστοι και δεν υπήρχε καμία διαδικασία αξιολόγησης των δεξιοτήτων και διαδικασιών βελτίωσης του Δημοσίου. Ψηφίσαμε τον νόμο, μόνοι μας φυσικά, χωρίς τη στήριξη της αριστερής αντιπολίτευσης. Εκδώσαμε ταχύτατα τη δευτερογενή νομοθεσία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας από 1/1/23 έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε το νέο σύστημα αξιολόγησης.»

» Σε αυτή τη συγκυρία η ΑΔΕΔΥ θεώρησε σκόπιμο να κηρύξει απεργία από την αξιολογητική διαδικασία. Η απόφαση αυτή είναι πραγματικά εξοργιστική. Για τον λόγο αυτό προσφύγαμε στα δικαστήρια που κήρυξαν παράνομη την απεργία και επομένως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να διαμορφώσουμε συνθήκες αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και πιστεύουμε ότι, στην προσπάθεια μας αυτή, συμπαραστάτες έχουμε και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024