Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τραγούδι της… χοντρής κυρίας και ο Μίτσελ

Το τραγούδι της… χοντρής κυρίας και ο Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ. Και ο Μίτσελ μόλις «έπιασε» τον πρώτο στόχο της σεζόν. Με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Κλεμμένο από τον κόσμο της όπερας. Με τέλεια εφαρμογή όμως σε ιστορίες σπορ σαν αυτή που απόψε άλλαξε τα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Super League: «It ain’t over ’til the fat lady sings» λένε οι Αμερικανοί.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία» και προφανώς όσοι παρακολούθησαν την παρέλαση του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια κατάλαβαν μια και καλή την ερμηνεία του. Τι θέλει να πει ο… ποιητής!

«Μνημόσυνο» έκαναν προαναγγελιακά στους Πειραιώτες πολλοί και διάφοροι. Είχαν κατά νου πως στην απόλυτη OPAP αρένα, ακριβώς στον επίλογο της κανονικής διάρκειας ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του θα έμεναν εκτός μάχης για το πρωτάθλημα εξορισμένοι στο -9 από την κορυφή.

Εκτιμούσαν ότι ο Ολυμπιακός που δεν είχε νικήσει ντέρμπι, που είχε μόλις δύο γκολ φέτος στα μεγάλα ματς, θα έλιωνε σαν το… κεράκι. Αποδείχθηκε ότι απέτυχαν παταγωδώς να μπουν στο… πνεύμα της βραδιάς και της αποστολής. Μαζί τους και η ίδια η ΑΕΚ που νόμιζε πως οργανώνει πάρτι.

Ετοίμαζε την ομάδα του για «πόλεμο» ο Μίτσελ όλες αυτές τις ημέρες στον Ρέντη. Και φάνηκε πως το έκανε καλά. Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια γιατί του… έτυχε.

Νίκησε γιατί ακολούθησε ένα «σχέδιο» υπομονής με συνέπεια ως ότου το ποδόσφαιρο να του επιστρέψει όσα φέτος του πήρε ένα σωρό βράδια: Στο Φράιμπουργκ, στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στην προηγούμενη επίσκεψη στη Νέα Φιλαδέλφεια για το κύπελλο (με το αυτογκόλ του Σαμάσεκου, τη γλίστρα του Βρουσάι και τα δοκάρια του Γκάρι Ροντρίγκες).

Ποια ήταν η ιδέα; Πίσω από τη μπάλα και άμεσο ποδόσφαιρο. Δεν εκτελέστηκε καλά ως τα μισά του δρόμου, αλλά ο Πασχαλάκης όταν χρειάστηκε το κράτησε «ζωντανό» (με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Πινέδα στο 33΄). «Έγραψε» με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και σχημάτισε προϋποθέσεις για κονσέρτο για πολυβόλα.

Μια τιμωρία σε transition βγαλμένη από τον καμβά του Κώστα Φορτούνη. Είχε δύο γκολ σε 61 τελικές ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι. Πέτυχε τρία σε τέσσερις τελικές στο δεύτερο ημίχρονο. Και πιθανότατα θα έβαζε και άλλα, αν ο Πεπ Μπιέλ δεν αποβάλλονταν στο 70΄ διότι ο Ματίας Αλμέιδα είχε ήδη πιει.. θάλασσα: Στο 0-3 βγήκαν 4 Ερυθρόλευκοι με 1 της ΑΕΚ σε μισό γήπεδο. Ούτε προπονητής που κάθονταν απόψε πρώτη φορά σε πάγκο τέτοιο… κάζο.

Με την ευκαιρία: Προφανώς και είναι καλός προπονητής ο Ματίας Αλμέιδα και σημαντικός στο όμορφο ποδόσφαιρο που παρουσιάζει φέτος η ομάδα του. Όπως εξαιρετική δουλειά κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που απόψε θα κοιμηθεί στην κορυφή του πίνακα με τον Παναθηναϊκό.

Όπως βεβαίως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που βρήκε τον τρόπο να παρουσιάσει φέτος από τα μισά της σεζόν και πέρα έναν νέο ΠΑΟΚ. Μόνο για τον Μίτσελ δεν περισσεύει από κανέναν (μας) μια καλή κουβέντα. Ο Ισπανός όμως πήρε τον Ολυμπιακό εκτροχιασμένο τέλη Σεπτέμβρη. Και μέσα Μάρτη τον έχει ξανά μες το πρωτάθλημα.

Δεν είναι η ομάδα του φαβορί. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι η ΑΕΚ. Είναι όμως ζωντανή. Ζόρικη. Και κρατά την τύχη στα χέρια της… Τι είπε απόψε σε όλους τους τόνους; «Ελάτε να το… πάρετε».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024