Θεοδωρικάκος για Τέμπη: Απαίτηση όλων να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες – Έχουμε συμβόλαιο αλήθειας με το λαό
«Η προσωπική ευθύνη δεν αντικαθίσταται από κανέναν. Δεν μπορεί κάποιος να έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο και να λείπει από τη δουλειά του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος
«Είναι απαίτηση όλων να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες. Και αυτή τη φορά, το βλέπει ο ελληνικός λαός, γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας όλα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «έχει γίνει ένα τραγικό δυστύχημα που έχει προκαλέσει πόνο και οδύνη σε ολόκληρη τη χώρα. Θέλω να συλλυπηθώ τους ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα γιατί δεν πρόκειται να ξαναβρούν τη δύναμη από αυτό που έχει συμβεί».
«Είναι απαίτηση όλων να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες. Και αυτή τη φορά, το βλέπει ο ελληνικός λαός, γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είναι απόλυτη δέσμευση και το οφείλουμε να μάθει η κοινωνία τι ακριβώς συνέβη και σε ποιους ανήκουν οι ευθύνες», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Οι ευθύνες να αποδοθούν και να δοθούν οι ποινές που πρέπει σε αυτούς που έχουν προκαλέσει αυτό τον πόνο. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης, είναι δέσμευση της Δικαιοσύνης και γίνεται πράξη».
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η προσωπική ευθύνη δεν αντικαθίσταται από κανέναν. Δεν μπορεί κάποιος να έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο και να λείπει από τη δουλειά του. Είναι απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Δεν είναι αυτός ο κανόνας του ελληνικού κράτους».
«Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό»
«Η Δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα με ταχύτατο ρυθμό και θα φέρει αποτελέσματα. Η Ελληνική Αστυνομία, σε ό,τι της έχει ζητηθεί για να συνδράμει σε αυτή την έρευνα, το υλοποιεί με απόλυτη και αποτελεσματική ταχύτητα προκειμένου να έρθουν όλα στο φως», πρόσθεσε .
Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τους αστυνομικούς καθώς – όπως είπε- «υπερέβαλαν εαυτούς και εργάστηκαν, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα σε 48 ώρες και να μη δοκιμάζονται περαιτέρω οι συγγενείς τους».
Σημείωσε, επίσης, «όποιοι έχουν κάνει αυτές τις πράξεις, θα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης και θα υποστούν τις συνέπειες. Αυτή η τραγωδία μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο βασικές κατευθύνσεις, οι οποίες υλοποιούνται: Να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες παντού».
«Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό και στηριζόμαστε σε μία σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις καλές ημέρες αλλά και τις δύσκολες και οφείλουμε να το υλοποιήσουμε και να το κάνουμε πραγματικότητα», πρόσθεσε.
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442