Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2023: Κυκλοφόρησε το τραγούδι του Victor Vernicos που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Eurovision 2023: Κυκλοφόρησε το τραγούδι του Victor Vernicos που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Η χώρα μας θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού στο Λίβερπουλ στις 11 Μαΐου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το video clip του τραγουδιού «What They Say» του Victor Vernicos, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Πρόκειται για μια φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα, που έγραψε ο Βίκτωρας στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα.

Σε σκηνοθεσία των Pickcodes, το κλιπ ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φωτογραφία, τη σύγχρονη αισθητική και τις σκηνές γεμάτες συναίσθημα με μοναδικό πρωταγωνιστή τον ερμηνευτή, που καταφέρνει ν’ αφήσει πίσω του ό,τι τον περιόριζε και να νιώσει την απελευθέρωση μέσα από τη μουσική.

Απολαύστε το

Μαθήματα πιάνου, φωνητικής και κιθάρας

Ο Victor Vernicos γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα 11 του άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής τεχνολογίας.

Ο Βίκτωρ Βερνίκος «μονομάχησε» στην τελική φάση με το  «Liar» της Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» των Μαρία Μαραγκού και Αντωνία Καούρη και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον 67ο Διαγωνισμό Μουσικής.

Το τραγούδι επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση πάρθηκε από δύο Επιτροπές, ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον τελικό της Εurovision, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας.

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Ειδικότερα, κληρώθηκαν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024