Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ ονόμασε πρωθυπουργό τον πιστό σύμμαχό του Λι Τσιανγκ

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ ονόμασε πρωθυπουργό τον πιστό σύμμαχό του Λι Τσιανγκ

Ο νέος πρωθυπουργός της Κίνας Λι Τσιανγκ ήταν προσωπάρχης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ και επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στη Σαγκάη.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ονόμασε σήμερα τον Λι Τσιανγκ, 63 ετών, επόμενο πρωθυπουργό της Κίνας, κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων εργασιών του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου, που σημαίνει ότι ο πιστός του σύμμαχος θ’ αναλάβει κυρίως τη διαχείριση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Tingshu Wang, επάνω, ο Λι Τσιανγκ ακολουθεί τον Σι Τζινπίνγκ).

Προσωπάρχης

Ο κ. Λι, ο πρώην επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στη Σαγκάη – τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας -, θ’ αντικαταστήσει τον Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος θ’ αποσυρθεί έπειτα από δυο πενταετείς θητείες όταν αποπερατωθούν οι ετήσιες εργασίες του κοινοβουλίου, μεθαύριο Δευτέρα.

Ο Λι Τσιανγκ ήταν ο προσωπάρχης του Σι Τζινπίνγκ από το 2004 ως το 2007, όταν ο σημερινός αρχηγός του κράτους ήταν ακόμα γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΚ στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολικά).

Η εικόνα του είχε υποστεί πλήγμα πέρυσι την άνοιξη, εξαιτίας της χαοτικής διαχείρισης του lockdown στη Σαγκάη.

Εγινε μολαταύτα ξεκάθαρο πως όδευε να γίνει νέος πρωθυπουργός της Κίνας ήδη από τον Οκτώβριο, όταν τ’ όνομά του ανακοινώθηκε δεύτερο στη σύνθεση της Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ στο 20ό συνέδριό του.

Τοποθετεί ανθρώπους του

Ο Σι Τζινπίνγκ τοποθετεί ανθρώπους του σε θέσεις-κλειδιά εν μέσω του σημαντικότερου ανασχηματισμού του κυβερνητικού, του κρατικού και του κομματικού μηχανισμού σε μια δεκαετία.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος και αρχηγός του κράτους εδραιώνει περαιτέρω την εξουσία του, αφού εξελέγη για τρίτη θητεία στην προεδρία, κάτι άνευ προηγουμένου, την Παρασκευή, ενώ αποσύρονται από το προσκήνιο πολιτικοί που θεωρείτο πως επιδίωκαν μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024