Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Κυρώσεις σε κινεζικές και ιρανικές εταιρείες κατασκευής UAVs που επιχειρούν στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε κινεζικές και ιρανικές εταιρείες κατασκευής UAVs που επιχειρούν στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε κινεζικές και ιρανικές εταιρείες που κατασκευάζουν UAVs, τα οποία χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία στην Ουκρανία και ενέχονται «άμεσα στους θανάτους στις τάξεις ουκρανών αμάχων».

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε δίκτυο επιχειρήσεων με έδρα την Κίνα και διάφορα πρόσωπα, που κατ’ αυτό βοηθούν το Ιράν να κατασκευάζει μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Από το Ιράν στη Ρωσία

Το δίκτυο αυτό ευθύνεται για πωλήσεις και παραδόσεις χιλιάδων συστατικών σε ιρανική κατασκευάστρια αεροσκαφών του είδους, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Η συγκεκριμένη ιρανική κατασκευάστρια λέγεται πως εμπλέκεται στην παραγωγή συγκεκριμένου μοντέλου που εξάγεται από το Ιράν στη Ρωσία, κατά την ίδια πηγή, και της έχουν επιβληθεί ήδη κυρώσεις στο παρελθόν γι’ αυτόν τον λόγο.

Το Ιράν, επιχειρηματολόγησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, «ενέχεται άμεσα στους θανάτους στις τάξεις ουκρανών αμάχων συνεπεία της χρήσης από τη Ρωσία ιρανικών UAVs (μη επανδρωμένων αεροσκαφών) στην Ουκρανία».

Οι κυρώσεις, εξηγείται στο δελτίο Τύπου, σημαίνουν πως οι πόροι των εταιρειών και των προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό θα δεσμευτούν και θ’ απαγορευτεί στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί τους.

«Σκιώδες τραπεζικό δίκτυο»

Θα κάνουν πολύ πιο δύσκολο για τους στόχους τους να επιδίδονται σ’ οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σε διεθνές επίπεδο.

Ακόμη, το υπουργείο ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος 39 εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα, που κατ’ αυτό έχουν συγκροτήσει «σκιώδες τραπεζικό δίκτυο» το οποίο επιτρέπει σε ιρανικές εταιρείες ν’ αποκτούν πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και ν’ «αποκρύπτουν» συναλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024