Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Χρήστος Σερέλης έκανε ότι δεν τόλμησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς

Ο Χρήστος Σερέλης έκανε ότι δεν τόλμησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς

Η νίκη «κλείδωσε» από το μεσημέρι

Ο Παναθηναϊκός έσπασε ένα σερί έξι συνεχόμενων ηττών επικρατώντας του ακριβοθώρητου Ερυθρού Αστέρα (και με Καμπάτσο στη σύνθεσή του) με ένα μεγαλοπρεπές come back από το -16 του 23ου λεπτού (45-29 οι φιλοξενούμενοι). Μάλιστα από το 37-53 του 25’, οι Πράσινοι μέσα σε ένα δεκάλεπτο σημείωσαν επιμέρους σκόρ 30-5 (!) παίζοντας το μπάσκετ που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι τους και οι οποίοι (όσοι πιστοί πήγαν χθες στο ΟΑΚΑ και παρέμειναν στην εξέδρα και μετά το τραγικό πρώτο ημίχρονο) ξέσπασαν δικαίως σε χειροκροτήματα ενθουσιασμού.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τεχνικά θέματα, για άμυνες, για πάθος, αυταπάρνηση και άλλα γνωστά. Όμως η κίνηση ματ από τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού είχε γίνει από το μεσημέρι όταν έκανε γνωστή την αποστολή της ομάδας για τον εν λόγω αγώνα.

Ο Ντουέιν Μπέικον έμεινε εκτός αποστολής χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού.  “Goach decision”.

Ο πλέον παραγωγικός παίκτης των Πρασίνων και πρώτος σκόρερ θα έμενε στα πίτς με απόφαση του προπονητή του. Ο παίκτης που επέλεξε προσωπικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τον έφερε στην ομάδα παρά τις αντιρρήσεις του Ντέγιαν Ράντονιτς, με απόφαση του Χρήστου Σερέλη θα έμενε έξω από ένα τόσο κρίσιμο (από πλευράς πρεστίζ και ψυχολογίας) παιχνίδι. Διότι βαθμολογικά μόνο ο Ερυθρός Αστέρας «καιγόταν».

Αυτά τα «μηνύματα» πρώτοι απ’ όλους τα εισπράτουν οι παίκτες όχι μόνο αυτοί που δεν θα παίξουν (όπως ο Μπέικον) αλλά αυτοί που θα μπουν τελικά στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός με…χρονοκαθυστέρηση 25 λεπτών στον αγώνα έπαιξε το μπάσκετ που είχε ζητήσει ο κόουτς Σερέλης από την πρώτη μέρα που ξαναήρθε (απλά αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής) στην ομάδα.

Μετά από καιρό το τριφύλλι είχε και πάλι παλμό και έδειχνε κάτι στο παρκέ, το καρδιογράφημα δεν ήταν…ευθεία γραμμή.

Ο πρώην προπονητής της ομάδας Ντέγιαν Ράντονιτς δεν ήθελε τον Ντουέιν Μπέικον και ποτέ δεν «ταίριαξε» μαζί του αλλά τον έβαζε περισσότερο από υποχρεώση και κυρίως γιατί είναι καλός παίκτης. Όμως παρότι δεν ήταν δική του επιλογή και θεωρητικά μια απόφαση τέτοια θα ήταν πιο εύκολη, δεν πήρε ποτέ την πρωτοβουλία να τον αφήσει εκτός από έναν αγώνα ακόμα και εάν είχε δει στον προηγούμενο εντελώς λανθασμένη νοοτροπία από τον Αμερικάνο.

Ο κόουτς Σερέλης, ως άλλος διαιτητής που δίνει…προειδοποίηση στους προπονητές πριν μοιράσει την τεχνική ποινή είχε «χτυπήσει» καμπανάκι στον Μπέικον. Ακόμα και στο Μονακό όταν τον έβγαλε αμέσως από το γήπεδο σε φάση όπου αν και είχε τρεις ελεύθερους συμπάικτες του για σούτ, πήγε στο ένας έναντίον ενός και δέχτηκε μεγαλοπρεπή τάπα.

Ο Αμερικανός – για τους δικούς του λόγους – είναι ξενερωμένος εδώ και ενάμιση μήνα και δεν είναι μακριά το στιγμιότυπο που αρνήθηκε να ξαναμπεί στο παρκέ στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όταν του το ζήτησε ο προπονητής του.

Ο κόουτς Σερέλης, μούσκεμα ακόμα από το μπουγέλωμα των παικτών του ρωτήθηκε για την απόφασή του.

«Να μιλήσουμε πρώτα για το μπάσκετ το οποίο είναι πιο ενδιαφέρον από τον Μπέικον και από οποιονδήποτε άλλον παίκτη» είπε και ανέλυσε τεχνικά το παιχνίδι για να προσθέσει στο τέλος:

«Για τον Μπέικον δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Όπως όλοι οι παίκτες της ομάδας δεν έπαιξε ένα παιχνίδι, όπως άλλες φορές δεν έχουν παίξει άλλοι παίκτες. Θεωρώ ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό στην ομάδα και όσοι το καταλαβαίνουν πάντα θα παίζουν, είναι ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους και ότι ο μόνος δρόμος για να κερδίζει η ομάδα είναι αυτός που είδατε στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο κόουτς Σερέλης πήρε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα αρκετές ώρες πριν το τζάμπολ.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024