Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες - Θερμή υποδοχή με δώρα και ελληνικές σημαίες

Ρόδος: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες – Θερμή υποδοχή με δώρα και ελληνικές σημαίες

Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχημάτισε αψίδα για το καλωσόρισμά τους.

Η πρώτη πτήση τσάρτερ έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες της σεζόν στο νησί. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, προσγειώθηκε αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου η πρώτη διεθνής πτήση από το Λονδίνο, κάνοντας ποδαρικό για την σεζόν 2023.

Στην «πίστα» του αεροδρομίου κατά την προσγείωση του αεροπλάνου, ήταν παρών ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχημάτισε αψίδα για το καλωσόρισμά τους.

Στη συνέχεια, τους τουρίστες υποδέχθηκαν τα μέλη της διεύθυνσης τουρισμού του Δήμου Ρόδου καθώς και ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Θανάσης Βυρινης μοιράζοντας ελληνικές σημαίες καθώς καιπαραδοσιακά προϊόντα όπως μελεκούνια, μέλι και άλλα ενώ στην έξοδο του αεροδρομίου βρισκόταν και η μπάντα της φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου.

τουρίστες ρόδος

Νωρίτερα η τουριστική σεζόν

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης, δήλωσε: «Η φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Υποδεχόμαστε σήμερα τους 350 πρώτους επισκέπτες που έρχονται με τρεις πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία και όπως όλα δείχνουν αναμένεται φέτος να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν όπως και πέρυσι».

τουρίστες ρόδος

Ο κ. Χατζημάρκος κατέγραψε μάλιστα την άφιξη του τσάρτερ με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ σε γραπτή δήλωσή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media αναφέρει:

«Καλή σεζόν. Η πρώτη διεθνής πτήση για το ’23 μόλις προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Είναι η πτήση U28799 της Easy Jet, απο Λονδίνο. Με το πιο υπεύθυνο και ζεστό χαμόγελο, οι νησιώτες που «εφηύραν» την φιλοξενία καλωσορίζουν σήμερα το τουριστικό 2023.
Ο Τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο δεν έτυχε, σχεδιάστηκε. Έγινε δέσμευση συνεργασίας, κοινωνικής συμμαχίας, μία μεγάλη γροθιά, μια συνεκτική ομάδα με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, και πέτυχε. Καλή σεζόν λοιπόν, πάμε ξανά».

Η Ρόδος ξεκινά το καλοκαίρι για όλη την Ελλάδα

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης τόνισε: «Η Ρόδος μας γι’ άλλη μια φορά είναι στην κορυφή, πρώτη και καλύτερη. Σήμερα, πρώτη φορά τόσο νωρίς, ανοίγει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο με τις πτήσεις τσάρτερ από τη Μ. Βρετανία. Η Ρόδος ξεκινά το καλοκαίρι για όλη την Ελλάδα.

τουρίστες ρόδος

Υποδεχόμαστε με ζεστασιά και χαμόγελο τους φίλους επισκέπτες που μας τιμούν με την επιλογή τους, βάζοντας τις βάσεις νέων ρεκόρ για τον τουρισμό μας, δραστηριότητα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δίνει το καθημερινό ψωμί στη συντριπτική πλειοψηφία του ροδιακού λαού.

τουρίστες ρόδος

Ταυτόχρονα, η Ρόδος κάνει το πατριωτικό καθήκον της. Σε μια δύσκολη στιγμή, ενδυναμώνει την εικόνα της Ελλάδας στα μάτια όλου του κόσμου και συνεισφέρει σε μια ακόμη χρονιά επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού που η πατρίδα μας την έχει απόλυτη ανάγκη.

Ο Δήμος Ρόδου είναι στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του ροδιακού τουρισμού, με πρόσημο βιωσιμότητας και με οφέλη για όλους.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024