Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tupperware: Πάνω από 150 εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θήβα

Tupperware: Πάνω από 150 εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θήβα

Τι ζητάει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Να ανακαλέσει η Tupperware το αιφνιδιαστικό λουκέτο που έβαλε στο μοναδικό της εργοστάσιο στη χώρα, στη Θήβα, ζητάει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, η οποία με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους», συμπληρώνει η ΓΣΕΕ.

«Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση», καταλήγει η Συνομοσπονδία.

Πόσοι εργαζόμενοι είναι στο εργοστάσιο

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» υπογραμμίζει ότι το κλείσιμο του εργοστασίου παίρνει μεγάλες διαστάσεις και οι συνέπειες θα είναι βαριές για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Επισημαίνει ότι απασχολούνται περίπου 160 άτομα μόνιμο προσωπικό, καθώς και εργαζόμενοι μέσω εργολάβων, που ο αριθμός τους αυξάνεται ανάλογα με τις ανάγκες και σε συνθήκες φόρτου φτάνουν και τα 100 άτομα, ενώ σημειώνει ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι είχαν συνεργασία με την εταιρεία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024