Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Κάθε μέρα αυτή τη βδομάδα κάνω κηδείες παιδιών που είχα βαπτίσει» – Συγκλονίζει ιερέας

Τέμπη: «Κάθε μέρα αυτή τη βδομάδα κάνω κηδείες παιδιών που είχα βαπτίσει» – Συγκλονίζει ιερέας

«Τα όνειρα των κληρικών είναι να τα βαφτίζουμε και να τα παντρεύουμε, είναι τραγωδία» λέει για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και το ανείπωτο δράμα των οικογενειών που κηδεύουν τα παιδιά τους, μίλησε ο ιερέας Νέστωρ Σαραντίδης. «Μάρτυρας» και ο ίδιος του πένθους στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η Ελλάδα, καθώς, όπως λέει, μέσα σε μία εβδομάδα έχει κηδέψει τέσσερα παιδιά που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία είχε βαφτίσει.

«Αυτό το τραγικό δυστύχημα μας σόκαρε όλους. Θρηνούμε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Κάθε μέρα αυτή τη βδομάδα κάνω κηδείες από κορίτσια που είχα βαπτίσει. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Τη Δευτέρα θάψαμε την Αφροδίτη, την Τετάρτη τον Βασίλη, μετά τη Θωμαή και την Φραντζέσκα. Και περιμένουμε άλλη μία αυτές τις ημέρες» συγκλονίζει ο ιερέας, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News».

«Θαύμασα την αξιοπρέπεια των γονιών που πενθούν»

«Ό, τι και να πούμε εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πένθος των γονέων. Αυτό που θαύμασα όμως, ήταν η αξιοπρέπεια των γονιών. Εδώ στεναχωριέμαι εγώ που τα βάφτισα και τα κηδεύω, πόσο μάλλον οι γονείς…» λέει συγκινημένος ο πατήρ Νέστωρ.

«Πρέπει η Πολιτεία να φροντίσει να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια δυστυχήματα. Πρέπει να προσέξουμε εμείς οι κληρικοί πως λέμε και τι. Δεν μπορούμε να πούμε σε έναν γονέα πως το παιδί του το κάλεσε ο Θεός και είναι στον παράδεισο. Πονάει εκείνη την ώρα και δεν τον παρηγορούμε» εξηγεί, σεβόμενος τον πόνο των γονιών.

«Όλα έγιναν λάθος, ο σταθμάρχης δεν ήξερε να κάνει αυτόματη χάραξη δρομολογίου»

Νέες αποκαλύψεις για το βράδυ της σύγκρουσης στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους έρχονται στο φως.

«Όλα έγιναν λάθος εκείνη την βραδιά. Δεν εφαρμόστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ρετσινάς, πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ την ίδια στιγμή  προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία για τον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας, που είχε βάρδια το βράδυ της φονικής σύγκρουσης.

«Δεν ήξερε να κάνει αυτόματη χάραξη δρομολογίου», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ πρόσθεσε πως «το έκανε χειροκίνητα» και υποστήριξε πως «όλες οι δικαιολογίες ότι φλασάρησε το κλειδί είναι παραμύθια».

Όσον αφορά στο σύστημα αυτόματης χάραξης δρομολογίου στο σταθμό Λάρισας ξεκαθάρισε πως «Η Alstom παρέδωσε το εν λόγω σύστημα αρχές του Νοέμβρη του 2022 και λειτουργεί άψογα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024