Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Αξιοκρατία και ΟΣΕ, δύο βαγόνια που δεν κουμπώνουν» - Καταγγελία πρώην σταθμάρχη

Τέμπη: «Αξιοκρατία και ΟΣΕ, δύο βαγόνια που δεν κουμπώνουν» – Καταγγελία πρώην σταθμάρχη

«Οποιοσδήποτε σταθμάρχης σε αυτήν τη θέση του 59χρονου θα είχε λύσει τα προβλήματα σε δευτερόλεπτα».

«Λάβρος» για τον σταθμάρχη, το σύστημα στους σιδηροδρόμους και τις πελατειακές σχέσεις στον ΟΣΕ ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Για δραματική κατάσταση στον ΟΣΕ κάνει λόγο ο κ. Αποστολέρης μιλώντας στο Mega και το «Live News».

Αναφερόμενος στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος, όπως έχει προκύψει από πληροφορίες, προσπαθούσε να επικοινωνήσει με μηχανοδηγούς εμπορικών αμαξοστοιχιών, έχοντας αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην γραμμή που κινούνταν, εξηγεί: «Ο άνθρωπος αυτός δεν περίμενε να έρθει τρένο πάνω του γι’ αυτό και δεν επικοινώνησε με τους Νέους Πόρους. Μπορεί να ανησύχησε αφού δεν απαντούσε η Λάρισα, γιατί βρίσκεται σε άλλο επίπεδο στον πλανήτη, αλλά δεν ανησύχησε ότι θα ερχόταν ένα τρένο απέναντί του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τραγωδία θα ήταν μεγαλύτερη αν τα δύο τρένα συγκρούονταν εντός του τούνελ των Τεμπών.

«Η τύχη η μεγάλη είναι ότι για ένα λεπτό δεν συγκρούστηκαν μέσα στο τούνελ. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωζόταν κανείς» συγκλονίζει.

«Το σύστημα είναι πιο σάπιο από όσο φαντάζεστε»

Το σύστημα στους σιδηροδρόμου είναι «πιο σάπιο από αυτό που φαντάζεστε», σχολίασε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου.

Όπως λέει, κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας είναι Γιώργος Ζήνδρος, ο οποίος τη μοιραία νύχτα βρισκόταν στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου. «Ο επιθεωρητής έκρινε ότι πρέπει να είναι εκεί, μπορεί έκτακτα. (…) Ο φόρτος δεν ήταν μεγάλος στη Λάρισα, ήταν απλώς μια ανεπάρκεια εγκεφαλική που έφτασε να δημιουργεί τη συμφόρηση και να έχουμε πολλαπλά εγκεφαλικά. Ο οποιοσδήποτε σταθμάρχης σε αυτήν τη θέση του 59χρονου θα είχε λύσει τα προβλήματα σε δευτερόλεπτα. Προφανώς κάτι δε λειτουργούσε» καταγγέλλει σε έντονο ύφος.

«Απλωμένη η πελατειακή σχέση στα τρένα»

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιβεβαίωση του πρώην σταθμάρχη Βόλου ότι μέλη της οικογένειας του επόπτη, που ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια 30 ημερών μετά το δυστύχημα, έχουν προσληφθεί στον ΟΣΕ τον τελευταίο χρόνο.

«Προφανώς στην Ελλάδα η πελατειακή σχέση είναι πολύ απλωμένη και στον σιδηρόδρομο. (…) Έχουν διοριστεί στον ΟΣΕ μέλη της οικογένειας του επόπτη. Η απέχθεια είναι απίστευτη μέσα μου, δε με απασχολεί, δε με ενδιαφέρει αυτό. Γιατί η Βουλή επέτρεπε αυτό το μπάχαλο σε ανθρώπους φεουδάρχες. Είναι φαινόμενο του τελευταίου καιρού, τους ενός χρόνου».

«Περιμένω ο οικονομικός εισαγγελέας να μπει μέσα και να βγάλει ένα βαγόνι πόρισμα»

«Κάποιοι με μπλοκάκια έγιναν σταθμάρχες. (…) Περιμένω από τον οικονομικό εισαγγελέα να μπει μέσα και να βγάλει ένα βαγόνι πόρισμα. Ίσως να μην του φτάνει, θα μπορούσε να είναι εξαξονική για να του φτάσει» συνέχιζει αφήνοντας αιχμες για το σύστημα στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, και οι «χάρες» των εποπτών στους σταθμάρχες είναι καθημερινό φαινόμενο, και περιλαμβάνουν βάρδιες σε σταθμούς εκτός έδρας προκειμένου οι δεύτεροι να μπορούν να παίρνουν περισσότερα χρήματα.

«Δεν υπάρχει ισονομία, δημοκρατία σε αυτό το πράγμα. Αξιοκρατία και ΟΣΕ δεν κουμπώνουν, είναι βαγόνια σε διαφορετικές γραμμές» καταλήγει ο Γιώργος Αποστολέρης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024