Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Το «επείγον» περιστατικό με τις βιταμίνες - Τι γράφει η αναρρωτική του επιθεωρητή

Τέμπη: Το «επείγον» περιστατικό με τις βιταμίνες – Τι γράφει η αναρρωτική του επιθεωρητή

Τι λέει νευρολόγος για το πρόβλημα που αντιμετώπισε ένας από τους κύριους εμπλεκόμενους στην τραγωδία.

Σάλο και οργή προκάλεσε η αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής Λάρισας, ο οποίος πλέον κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα με τον 59χρονο σταθμάρχη και μάλιστα μόλις λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείο του Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος φέρεται να γνώριζε τον επιθεωρητή από παλιά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΕΔΕ που διατάχθηκε μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης, έδωσε αρχικά ένα παραπεμπτικό και στη συνέχεια τηλεφώνησε σε γιατρό επιμελητή για να βάλει την υπογραφή του στην αναρρωτική χωρίς να κάνει καμία εξέταση.

Μάλιστα ο κ. Χαυτούρας μετά τον ντόρο που προκλήθηκε και για το γεγονός ότι φέρεται να γνωμάτευσε για αναρρωτική ώστε να κάνει χάρη σε έναν άνθρωπο άκρως εμπλεκόμενο στην υπόθεση και γνωστό του, τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ με το οποίο θα ήταν υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Το MEGA αποκάλυψε το έγγραφο που κατατέθηκε ηλεκτρονικά για να λάβει την αναρρωτική ο επιθεωρητής Λάρισας και όπως προκύπτει είχε πάει στον γιατρό στις 02/03/2023 παραπονούμενος για τη μέση του.

Όπως αναγράφεται στο χαρτί που του χορηγήθηκε διεγνώσθη με «διαταραχές των οσφυϊκών και άλλων μεσοσπονδύλιων δίσκων με ριζοπάθεια».

Σύμφωνα με το MEGA, το οποίο επικοινώνησε με έναν νευροχειρουργό το συγκεκριμένο πρόβλημα σημαίνει πόνο στη μέση που αντανακλάται στο πόδι, δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό δηλαδή.

Επίσης ο επιθεωρητής στις 23 Φεβρουαρίου ζήτησε και έκανε γενικές εξετάσεις και το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου δηλαδή ώρες πριν από το δυστύχημα πήγε σε γιατρό που του χορήγησε βιταμίνες.

Για τη συγκεκριμένη διάγνωση, του χορηγήθηκαν Βιταμίνη D και Βιταμίνη Β9 (Filicine).

Αυτό αποκαλύπτει πως δεν του έχει χορηγηθεί παυσίπονο και δεν του έγινε καμία εξέταση παρ’ όλ’ αυτά πήρε 30 μέρες αναρρωτική.

Τι είπε ο γιατρός που δεν εξέτασε τον επιθεωρητή

«Εγώ δεν εξέτασα τον ασθενή, αλλά πήρα τηλεφωνική εντολή από τον προϊστάμενό μου κ. Χαυτούρα να τον διευκολύνω, διότι δεν ήταν σε θέση να συνταγογραφήσει αναρρωτική άδεια, επειδή δεν είχε εξωτερικά ιατρεία στις 2 Μαρτίου και δεν είχε πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης», ανέφερε ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια.

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο κ. Χαυτούρας εμφανιζόταν οργισμένος. Έκανε λόγο για συκοφαντίες και για κινήσεις που κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες. Ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική πάντως καίει τον διευθυντή και υποστηρίζει ότι δεν εξέτασε τον επιθεωρητή Λάρισας του ΟΣΕ αλλά υπέγραψε για να κάνει μια εξυπηρέτηση στον φίλο του.

«Δεν έχω εξετάσει ξανά στο παρελθόν τον επιθεωρητή. Εκείνη την ημέρα που ήρθε να πάρει το χαρτί της αναρρωτικής άδειας, τον είδα να χωλαίνει και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητήσω τη γνώμη του προϊσταμένου μου, τον οποίο και εμπιστεύτηκα».

Όπως λέει ο γιατρός του νοσοκομείου Βόλου, αν γνώριζε πως είχε να κάνει με ένα άτομο που εμπλέκεται στην εθνική τραγωδία, θα είχε πράξει διαφορετικά.

«Εάν γνώριζα ειλικρινά ότι ο ασθενής εργαζόταν στον ΟΣΕ και ήταν ‘εμπλεκόμενος’ στο δυστύχημα των Τεμπών, δε θα υπέγραφα σε καμία περίπτωση αναρρωτική άδεια».

Δεν έγινε διάγνωση σύμφωνα με την ΕΔΕ

Το πόρισμα της ΕΔΕ καταγράφει τα όσα έγιναν. Όπως αναφέρεται, η αναρρωτική άδεια δόθηκε δίχως διαγνωστική εξέταση. Ο επιθεωρητής δεν προσήλθε στα ΤΕΠ. Ο επιμελητής έδωσε την άδεια κατ’ εντολή του διευθυντή του, που τον είχε πάρει στο τηλέφωνο.

«Εκείνη τη μέρα με αναζήτησε στον 3ο όροφο στο γραφείο μου, τον είδα να κουτσαίνει, μου ανέφερε ότι είχε έντονη οσφυοϊσχιαλγία και δυσκολία στο περπάτημα. Δεν είχε κλείσει ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία κι έτσι ίσως έπρεπε να πάει στα ΤΕΠ, αλλά επειδή δεν υπήρχε Νευροχειρουργός στα ΤΕΠ, για την καλύτερη και γρήγορη αντιμετώπισή του, επειδή πάντα δείχνουμε ευαισθησία στους συνανθρώπους που αργούν να κλείσουν ραντεβού, καθώς επίσης γνώριζα από αναφορές του το πρόβλημα με τη μέση του, τον παρέπεμψα στα Εξωτερικά Ιατρεία, όπου θα μπορούσε να εξεταστεί και να του δώσουν άδεια αν χρειαστεί», είπε ο κ. Χαυτούρας.

Στο παραπεμπτικό που του είχε γράψει τα εξής:

«Με ιστορικό βαρείας κάκωσης, με τραυματισμό κάτω άκρων. Προσήλθε στο ιατρείο μου όπου ανέφερε αδυναμία βάδισης. Του συνέστησα κλινοστατισμό και άδεια. Λόγω αδυναμίας συνταγογράφησης ζήτησα από τον συνάδελφο να τη γράψει».

«Όταν μου τηλεφώνησε ο κ. Χαυτούρας ότι θα επισκεφτεί το ιατρείο μου εντός ολίγων λεπτών ο επιθεωρητής για να του χορηγηθεί αναρρωτική άδεια, εγώ ενημέρωσα και τη νοσηλεύτρια των ιατρείων ότι μας στέλνει ο Διευθυντής έναν ασθενή για αναρρωτική άδεια», είπε από τη μεριά του ο γιατρός που την υπέγραψε.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024