Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H… ακομπλεξάριστη Μπενφίκα που εντυπωσιάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ

H… ακομπλεξάριστη Μπενφίκα που εντυπωσιάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μια ομάδα μοντέλο που βγάζει ταλέντα και πουλάει πανάκριβα

Αμεση δείχνει η απάντηση στο «ποια ομάδα εντυπωσιάζει μέχρι τώρα στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ», ερώτημα. Ποιο σύνολο θέλγει με τις επιδόσεις και τον τρόπο παιχνιδιού του: η Μπενφίκα. Λίγοι της δίνουν τύχη να φτάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, πολλοί όμως θα ήθελαν να συμβεί αυτό. Γιατί όλοι βλέπουν μια ομάδα σαγηνευτική στο χορτάρι και με πρόσωπα που αμέσως σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Και κάπου εδώ έρχεται η επόμενη ερώτηση: ποιος θα πληρώσει αδρά και πού θα πάει ο Γκονσάλο Ράμος; Ναι, αυτός ο φορ που τόσο αρέσει στην έως τώρα πορεία της Μπενφίκα, ένας Αετός ηλικίας 21 ετών, απόλυτα έτοιμος για το επόμενο σκαλί της κλίμακας που οδηγεί στον ποδοσφαιρικό παράδεισο και στο απόγειο της δόξας. Γιατί μην αμφιβάλλει κάποιος, αυτό ακριβώς κάνει η ομάδα της Πορτογαλίας: δίνει… χώρο στους παίκτες να δείξουν την αξία και τα προσόντα τους, προσφέρει τα πάντα σε αυτούς και ταυτόχρονα ζητεί σχεδόν τα… πάντα όταν έρχεται η ώρα του αποχωρισμού.

Δηλαδή, βάζει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών και μια ματιά σε βάθος χρόνου το αποδεικνύει. Δεν αρνείται σε κανέναν να πάρει μεταγραφή. Αυτό μεταφράζεται ως εξής από τους παίκτες: έρχονται σε ένα κλαμπ που επιθυμεί διακαώς την εξέλιξή τους, θέλουν να κάνουν μια – δυο σεζόν φωτεινές και μετέπειτα να εκτοξευτούν σε ακόμη καλύτερα πρωταθλήματα από την πορτογαλική Λίγκα. Ένα …εργοστάσιο παραγωγής άσων που τροφοδοτεί τα «δυνατά πορτοφόλια» της Γηραιάς, μια …ακομπλεξάριστη ομάδα είναι η Μπενφίκα. Ακρως επαγγελματική, ελάχιστα δένεται με τους πρωταγωνιστές και παλεύει ώστε να αποκομίσει όφελος. Αλήθεια, αν έρθει πρόταση για τους 30 χρονους Ζοάο Μάριο και Ράφα Σίλβα, πιστεύει κάποιος ότι θα πουν όχι στη Λισαβόνα;

Η όλη ιστορία των ηχηρών πωλήσεων αρχίζει δεκαετίες πίσω, ωστόσο τα τελευταία 15 χρόνια οι Πορτογάλοι το έκαναν …επιστήμη. Το 2009 έδωσαν για 30 εκατ. στη Ρεάλ τον Κοεντράο και το 2010 «σύστησαν» στο κοινό τον Ανχελ Ντι Μαρία.

Όχι με το αζημίωτο, ασφαλώς. Ο Αργεντινός μετακόμισε (επίσης) στη Βασίλισσα έναντι 36 εκατ. ευρώ. Έναν χρόνο μετά ο Νταβίντ Λουίζ στην Τσέλσι (25 εκατ.), το ’14 ο Ομπλακ στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το ’16 ο Ρενάντο Σάντσεθ στη Μπάγερν για συνολικά 70 εκατ. ευρώ. Δεν το λες όλο αυτό και άσχημο- το αντίθετο, μάλιστα. Εκεί όμως που ξεπέρασαν και τα δικά τους στάνταρ είναι στις εξής περιπτώσεις: όταν έδωσαν το 2019 τον τότε 20χρονο Ζοάο Φέλιξ στην Ατλέτικο Μαδρίτης κι ας είχε παίξει μόνο έναν χρόνο στη βασική ομάδα ο μεσοκυνηγός. Πόσα πήραν; Κοντά στα 125 εκατ. ευρώ! Και λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τον Ιανουάριο του ’23, ο Εντσο Φερνάντεζ, αυτός ο Αργεντινός που ονειρεύεται παραπάνω μεγαλεία για την Αλμπισελέστε, έφυγε από τη Λισαβόνα μετά λίγους μήνες παρουσίας εκεί. Γιατί το περασμένο καλοκαίρι πέρασε τον Ατλαντικό και ήρθε στην Ευρώπη από την πατρίδα του. Αλλά σιγά που δεν θα …λύγιζε η Μπενφίκα από τα 120 εκατ. ευρώ της Τσέλσι!

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024