Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Ο μηχανοδηγός είχε περάσει επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις» - Οργή από τον πρόεδρο του σωματείου

Τέμπη: «Ο μηχανοδηγός είχε περάσει επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις» – Οργή από τον πρόεδρο του σωματείου

Ο Κώστας Γενηδούνιας εξέφρασε την οργή του με αναρτήσεις του στο Facebook.

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ακόμα ερευνάται για το ποιους βαραίνουν οι ευθύνες εκτός από τον σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος ήδη έχει προφυλακιστεί για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στα ελληνικά χρονικά.

Έτσι έχουν ασκηθεί διώξεις στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας αλλά και στους δύο σταθμάρχες που ήταν στην απογευματινή βάρδια στον ίδιο σταθμό.

Βέβαια αρκετοί είναι και αυτοί που βάζουν στο «κάδρο» των ερευνών και τον μηχανοδηγό του μοιραίου Intercity 62, υποστηρίζοντας ότι δεν ενημέρωσε μόλις είδε ότι πήγαινε στο ρεύμα καθόδου ή ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι για να προλάβει τη σύγκρουση.

Μάλιστα μιλώντας στο MEGA, ένας συνάδελφός του μηχανοδηγού στον ΟΣΕ, δήλωσε πως «ο συγχωρεμένος είχε περάσει θέμα υγείας μεγάλο. Αν ήταν ικανός να οδηγήσει, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Δεν ξέρω αν ήταν σε κατάσταση που μπορούσε να οδηγήσει τρένο. Εγώ το κατέθεσα, πληροφορία είχα, την κατέθεσα στην ανακρίτρια. Είχε θέμα σοβαρό», είπε αρχικά.

Ο εργαζόμενος του ΟΣΕ ισχυρίστηκε ακόμα πως παρά το λάθος του σταθμάρχη ο μηχανοδηγός θα μπορούσε να είχε αντιληφθεί έγκαιρα τι συνέβαινε και να είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

«Ο σταθμάρχης το έκανε το λάθος. Δεν μπορεί να πει ψέματα ότι δεν το έκανε. Ο συγχωρεμένος γιατί δεν το κατάλαβε; Αν ο μηχανοδηγός το καταλάβαινε δεν θα γινόταν τίποτα. Φαίνεται η διαγώνιος. Στρίβει το τρένο ολόκληρο, το τρένο στρίβει. Αυτός έπρεπε να το κοκαλώσει το τρένο πριν μπει απέναντι στην άλλη γραμμή. Έπρεπε να το κοκαλώσει και να πει «γιατί με οδηγείς στην άλλη γραμμή;». Δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν θα σκοτώναμε κόσμο. Ούτε έκανε εκφώνηση ο μηχανοδηγός. Είναι υποχρεωμένος να το πει. Με το που φεύγει από τον σταθμό κάθε τρένο, είναι υποχρεωμένος όπου περνάει να φωνάζει. Το μυαλό μου πάει ή μιλούσε στο κινητό, ή το θέμα υγείας», κατέληξε.

Ο μηχανοδηγός είχε περάσει επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις

Πάντως με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας υποστηρίζει πως ο μηχανοδηγός του Intercity είχε περάσει επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις στις 15/11/22 και εξέφρασε την οργή του κάνοντας λόγο για προσβολή της μνήμης του νεκρού συναδέλφου του.

Ακόμα αναφέρει πως δεν έχει ανασταλεί καμία απεργία μετά τη συνάντηση με τον νέο υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις

«1. Με αφορμή «διαρροές» . Ο Μηχανοδηγος του intercity είχε περάσει ΕΠΙΤΥΧΩΣ ιατρικές εξετάσεις στις 15/11/22.
2. Καμία απεργία δεν ανεστάλη μετά την συνάντηση με τον νέο Υπουργό Μεταφορων.
3. Περιμένουμε ΓΡΑΠΤΩΣ τις προτάσεις της Κυβερνησης & τα μέτρα που προτείνει».
Συνεχίζουμε σοβαρά και υπεύθυνα».

«Η προσβολή της μνήμης του νεκρού συναδέλφου μας και η σκύλευση σε crowle με ερωτηματικά στο τέλος του τίτλου της «είδησης» , για την κατάσταση της υγείας του, μας προσβάλει όλους βάναυσα, όπως προσβάλει την Ελληνική Κοινωνία στο σύνολο της η επιλεκτική διαρροή συνομιλιών -φανερά κομμένων- που «υποτίθεται» ότι είναι απόρρητες. Δεν μας εκπλήσσει όμως. Περιμένουμε και χειρότερα. Αύριο – εκτός απροόπτου- θα υπάρξει η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Σωματείου μας. Καλό βράδυ σε όλους. Έχω πεί στους μηχανοδηγούς να οπλιστούν με δύναμη και ψυχραιμία απο την πρώτη ημέρα. ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ τι εννοούσα».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024