Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΒΑΤ Hellas: Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη στην πράξη

ΒΑΤ Hellas: Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη στην πράξη

Η εταιρεία, που διακρίθηκε ως «Κορυφαίος Εργοδότης 2023», κάνει πράξη την υποστήριξη της Διαφορετικότητας και τη Συμπερίληψη, μέσα από βραβευμένες μεθόδους διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

Έχοντας βραβευτεί δέκα φορές τα τελευταία χρόνια ως Top Employer από το Top Employer Institute (μεταξύ άλλων κατέχει και τη διάκριση του «Κορυφαίου Εργοδότη 2023»), θα ήταν παράξενο αν η BAT Hellas, μια από τις σημαντικότερες εταιρείες για την ελληνική αγορά, με εκτεταμένη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, δεν πραγματοποιούσε σημαντικά βήματα και για τη διασφάλιση της έμφυλης ισότητας στο εσωτερικό της. Οι αποτελεσματικές και διαρκείς προσπάθειές της, ωστόσο, δεν περνούν απλώς τη βάση, αλλά την κατατάσσουν στις πρωτοπόρες εταιρείες στη χώρα (και) σε ζητήματα ισότητας των φύλων.

Who is Who

Με διεθνή σημασία και μακρά ιστορία – ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που ιδρύθηκε το 1902, με παρουσία σε περισσότερες από 175 αγορές παγκοσμίως και περισσότερους από 52.000 εργαζομένους – η BAT Hellas έχει επιλέξει την Ελλάδα ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα. Έχοντας ως πυξίδα της την παγκόσμια στρατηγική της BAT για υποστήριξη της Διαφορετικότητας και Συμπερίληψη (Diversity & Inclusion),  η BAT Hellas κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες με τα όσα έχει επιτύχει στην πράξη.

Women on Board

Είναι ενδεικτικό ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες αποτελούν το 39% της διοίκησης και το 27% στις ηγετικές ομάδες της BAT, ενώ σε ολόκληρο τον Όμιλο καταγράφονται 141 διαφορετικές εθνικότητες σε διοικητικούς ρόλους, που προέρχονται από ένα ακόμη μεγαλύτερο φάσμα εθνοτήτων. Στην περίπτωση της BAT Hellas το 62% των γυναικών είναι σε θέσεις ευθύνης, ενώ το 54% του γενικού πληθυσμού των εργαζομένων της εταιρείας αποτελείται από γυναίκες. Στοιχεία που αποδεικνύουν την έμπρακτη επιμονή της εταιρείας στην ενίσχυση της ισότητας και την προσπάθεια εξισορρόπησης των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Μετρήσιμες προσπάθειες για την ισότητα

Εξάλλου, ο Όμιλος της BAT εντάσσεται στον διεθνή δείκτη για την ισότητα των φύλων, Bloomberg Gender Equality Index (GEI) για το 2023, ο οποίος καταγράφει τις επιδόσεις μιας εταιρείας αναφορικά με την ισότητα των φύλων. Η αξιολόγηση πραγματοποιείται σε σχέση με πέντε πυλώνες: τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ηγετικές και ανάπτυξης δεξιοτήτων και ταλέντων, την ισότητα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων, την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, την εφαρμογή πολιτικών κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενδυνάμωση των γυναικών στην εταιρική φήμη. Πρόκειται για μια αναγνώριση που αποδεικνύει στην πράξη την προσήλωση της BAT στους στρατηγικούς της πυλώνες και ενισχύει τη δέσμευσή της να δημιουργήσει μια κουλτούρα Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης.

Αν και η BAT έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος από διακρίσεις – είναι χαρακτηριστικό ότι η BAT Hellas έχει βραβευτεί 20 φορές τα τελευταία χρόνια για τις μεθόδους ανθρώπινου δυναμικού που χρησιμοποιεί και το εργασιακό περιβάλλον της – η συγκεκριμένη έχει ιδιαίτερη αξία. Μέσα από αυτή, αναγνωρίζεται η εστίαση της εταιρείας, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία μιας κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς για τις γυναίκες, μέσω των πρωτοβουλιών πρόσληψης, την υιοθέτηση πολιτικών φιλικών προς την οικογένεια και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων αφιερωμένων στην εκπαίδευση των γυναικών.

Επιπλέον, η προσπάθειά της να σπάσει τη «γυάλινη οροφή» εκφράζεται και μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα υπηρεσιών παιδικής μέριμνας που εφαρμόζει για τα μικρής ηλικίας παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας, ανεξάρτητα από τον ρόλο τους και το αντικείμενο της εργασίας τους. Στόχος της εταιρείας είναι η προσφορά ουσιαστικών παροχών και η ενίσχυση της – τόσο πολύτιμης – ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για τους εργαζομένους της.

Για ένα Καλύτερο Αύριο

Οι σημαντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει η BAT Hellas για τους εργαζομένους της, εντάσσονται στον στρατηγικό της στόχο να δημιουργεί μέσα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικες καταναλωτές, την κοινωνία και, πρώτα από όλα, για τους ανθρώπους της. Τα αποτελέσματα φαίνεται πως ήδη τη δικαιώνουν.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024