
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση για την τραγωδία στα Τέμπη – «Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί»
Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.
Σύμφωνα με το thestival.gr στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη συνδικάτων και σωματείων εργαζομένων της πόλης, φοιτητικών συλλόγων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλες συλλογικότητες.
Πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους κρατούν πανό και πλακάτ με διαφορά μηνύματα: «Εσείς μετράτε κέρδη ή ζημιές και εμείς ανθρώπινες ζωές» και «Η οργή να γίνει αγώνας. Όχι άλλο έγκλημα», γράφουν μεταξύ άλλων.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζητούν δικαίωση για τις αθώες ψυχές των 57 επιβατών που βρήκαν φρικτό θάνατο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη. «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», φωνάζουν.
Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης ανέφερε ότι οι ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη βαραίνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας την τιμωρία τους.

Από την πλευρά του, ο Λάμπρος Παπανικόπουλος, μέλος του φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής, τόνισε: «Η θλίψη και η οργή που υπάρχει στους φοιτητές της χώρας θα μετατραπεί σε ανατροπή. Το χτύπημα στη νεολαία δεν θα περάσει. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν νεκροί συμφοιτητές μας λόγω αδυναμιών στις μεταφορές».
Μερικοί διαδηλωτές κρατούν στα χέρια τους μαύρα μπαλόνια σε ένδειξη πένθους για τους νεκρούς στα Τέμπη.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του





