Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρεται στην εντολή Ντογιάκου για το δυστύχημα στο Άδενδρο, σχολιάζει πως «ελπίζουμε να επιδείξει την ίδια επιμέλεια και να διατάξει αντίστοιχες έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023».

Στις έρευνες των δικαστικών αρχών, όχι μόνο για την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017, καθώς και σε ό,τι πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη γενικότερα για τα σιδηροδρομικά ατυχήματα στη χώρα, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ με μία αιχμηρή ανακοίνωσή του.

«Οι έρευνες της Δικαιοσύνης πρέπει να ρίξουν φως στην αλήθεια, που αναζητούν αυτή τη στιγμή τα θύματα, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία», σημειώνει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι «ο κ. Ντογιάκος διέταξε έρευνα για το δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΕΔΕ «παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας» στα Τέμπη

«Ασφαλώς και να γίνει», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ωστόσο: «Ελπίζουμε να επιδείξει την ίδια επιμέλεια και να διατάξει αντίστοιχες έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023».

«Γιατί δεν έγιναν έρευνες στα γραφεία ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train;»

«Ταυτόχρονα, διερωτόμαστε γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει μεριμνήσει, προκειμένου να γίνουν επιτόπιες έρευνες στα γραφεία στην Αθήνα του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της εταιρίας Hellenic Train, προκειμένου να κατασχεθεί κάθε έγγραφο, αλληλογραφία, εξώδικο, ηχογραφημένες συνομιλίες και κάθε στοιχείο που είναι κρίσιμο για την αποκάλυψη της αλήθειας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Τώρα, όχι 6 χρόνια μετά».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr