Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γκουσταβάο, ο γίγαντας που φέρνει το τρόπαιο πιο κοντά

Γκουσταβάο, ο γίγαντας που φέρνει το τρόπαιο πιο κοντά

Ολυμπιακός: Ο δρόμος προς την κορυφή είναι ορθάνοιχτος

Καταπληκτικός και ιδιαίτερα δημοφιλής ο «μπόμπερ» Ιντάλγκο. Πασαδόρος με χέρια …μαγικά ο Τράβιστα. Υπέροχος ο Κουμεντάκης και τείχος στο φιλέ ο Παγένκ. Ωστόσο, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα πως η εκτόξευση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη σε αυτό το τελευταίο δίμηνο φέρει και την εξής υπογραφή: Γκουσταβάο!

Η όλη ιστορία εκκινεί στις αρχές του νέου χρόνου. Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου: ο Ολυμπιακός πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα αλλά η διοίκηση έχει όραμα να φτάσει μακριά στην Ευρώπη, να διεκδικήσει ξανά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βόλεϊ, εν προκειμένω το Τσάλεντζ Καπ. Και έρχεται σε συμφωνία με τον Γκουσταβάο. Ποιος είναι ο παίκτης;

Κεντρικός, μπλοκέρ δηλαδή, ύψους 2 μ. 15(!), άνετα δηλαδή θα κάρφωνε σε ματς μπάσκετ ή θα κόντραρε τον… Μιλουτίνοφ και τον Φαλ! Βραζιλιάνος και μην ξεχνά κάποιος πως η Βραζιλία δεν είναι καλή μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο βόλεϊ! Ο Γκουσταβάο προσαρμόστηκε αμέσως, κάνει ήδη καλό δίδυμο με τον επίσης πανύψηλο Παγένκ και τα μπλοκ διαδέχονται το ένα το άλλο στα ματς των Ερυθρόλευκων.

Αξιόπιστος

Ας μη θεωρηθεί ως μυστικό, αλλά στις διπλές αναμετρήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό και δη στο ματς του Αμαρουσίου και το φοβερό… 4-1, ο Γκουσταβάο ήταν εξαιρετικά αξιόπιστος. Βέβαια, εδώ χρειάζεται η εξής διευκρίνιση: στην  Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθόσον επιτρέπονται τέσσερις ξένοι κι ας θέλουν οι ομάδες ο αριθμός να αυξηθεί και να γίνουν πέντε όσοι θα παίρνουν θέση στα ματς. Επί του παρόντος αυτό δεν συμβαίνει και έτσι παίζει κεντρικός ο Ζουπάνι.

Μάλλον γιατί στον Ρέντη έχουν ως τετράδα-μπετόν τους Τράβιτσα, Στερν, Παγένκ και Ιντάλγκο. Εκτός αν δούμε rotation. Το πόσο βοηθά ο Γκουσταβάο, το είδαμε και απέναντι στη Μακάμπι, στο πρώτο ματς των διπλών τελικών του Τσάλεντζ Καπ. Ο (κόουτς) Τζουλιάνι βασίστηκε πάνω του, ο Βραζιλιάνος έκανε καλές «επιθέσεις σε πρώτο χρόνο», άρα συνεργάστηκε έξοχα με τον πασαδόρο (Τράβιτσα), ενώ στα μπλοκ είχε τον συνήθη αριθμό του: 4.

Δεν είναι μικρός. Κυρίως γιατί εκτός όλων των άλλων αναγκάζει και την αντίπαλη ομάδα να διαφοροποιεί τον τρόπο της επίθεσής της και φάνηκε αυτό στην καυτή έδρα της Μακάμπι.

Ναι, καυτή. Ποιος όμως αμφιβάλλει πως πύρινο θα είναι και το ΣΕΦ στις 15 του μήνα και όταν ο Ολυμπιακός στους άνδρες θα φλερτάρει έντονα με το τρίτο του ευρωπαϊκό κύπελλο στο βόλεϊ, έχοντας ως στόχο να κατακτήσει (τουλάχιστον) δύο σετ; Ο δρόμος προς την κορυφή είναι ορθάνοιχτος!

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024