Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή του ΟΣΕ
Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται με την υπόθεση.
Κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στον επιθεωρητή διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Οπως αποκάλυψε χθες το in ο επιθεωρητής Λάρισας πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα, κίνηση που προκαλεί ερωτηματικά αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη είχε γίνει γνωστό πως υπήρχαν νεκροί από τη σύγκρουση των δύο τρένων.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, δίνεται η δυνατότητα να τοποθετείται σταθμάρχης σε σταθμό ανεξάρτητα από την εμπειρία του. Αρκεί, ωστόσο να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση.
Πάντως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ζητά να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.
Παράλληλα ο υπουργός έδωσε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται με την υπόθεση.
Σε αργία ο επιθεωρητής
Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής τέθηκε ήδη σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.
«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Όπως κατέθεσε ο επιθεωρητής την προηγούμενη Παρασκευή για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη είπε ότι ο ίδιος είχε θέσει τρεις σταθμάρχες στη βραδινή βάρδια.
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ρόδος: Η σύγχρονη κεραμική συναντά την ιστορία στη Biennale που φέρνει 42 καλλιτέχνες από 18 χώρες
- ΟΟΣΑ: Πρόβλεψη για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και πληθωρισμό στο 4,2%
- Η Θεοπούλα έγινε «ΕΛΑΣίτισσα»… και κάνει θραύση
- «Έφυγε» η Ελένη Ζέτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442