Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μο Σαλάχ, στο απόγευμα μιας εποχής

Ο Μο Σαλάχ, στο απόγευμα μιας εποχής

Ο Μο Σαλάχ είναι ο αρχισκόρερ της Λίβερπουλ στη Premier League. Και αποκάλυψε πως σκοπεύει να το γιορτάσει…

Ναι, καμιά φορά έχει σημασία και η σκηνοθεσία στο ποδόσφαιρο. Διότι ήταν αναμενόμενο πως αργά ή γρήγορα μέσα στη σεζόν ο Μο Σαλάχ θα την εκπλήρωνε την προφητεία. Θα έφτανε στα 129 γκολ με τους Reds στην Premier League και θα έπαιρνε την κορυφή από το punk-idol των90s, Ρόμπι Φάουλερ.

Το ότι αυτό συνέβη όμως στη δόξα ενός 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπροστά στο εκστασιασμένο Άνφιλντ είναι (το) κάτι άλλο. Οργίασε ο 30χρονος σε αυτό το ανέλπιστο ξέφρενο πάρτι –με δύο γκολ και δύο ασίστ.

Και μαζί του οργίασε και η Λίβερπουλ που λες και για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο θυμήθηκε την Λίβερπουλ που μέχρι την προηγούμενη σεζόν ήταν ποδοσφαιρικό υπόδειγμα. Επτά γκολ από το 43΄ως το 88΄ απέναντι στη καλύτερη Γιουνάιτεντ της τελευταίας 5ετίας.

Tην ίδια ομάδα που από τις 21 Δεκεμβρίου όταν και επέστρεψε στη δράση για το δεύτερο μισό της σεζόν, είχε μόλις μια ήττα (3-2 στο Emirates από την πρωτοπόρο Άρσεναλ) εντός και εκτός συνόρων.

Την Γιουνάιτεντ που έκανε μια χαψιά τη Μπαρτσελόνα στο Europa League, που κατέκτησε το Λιγκ Καπ κόντρα στη Νιουκάστλ κλπ.

Η Λίβερπουλ τρέχει πια ένα καλό σερί στη Premier League. Έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε, έχοντας πλησιάσει πλέον –με ματς λιγότερο- την 4η της βαθμολογίας Τότεναμ στο τρίποντο.

Σε αυτό το διάστημα μετρά 13-0 γκολ σε μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που συζητήθηκαν τα αμυντικά της προβλήματα. Η μεγαλύτερη αδυναμία της όμως παραμένει η σοδειά μακριά από το Άνφιλντ: Στη σχετική εκτός έδρας βαθμολογία είναι 13η έχοντας μαζέψει τους ίδιους βαθμούς (12) με τη Σαουθάμπτον, τη Λέστερ και τη Μπρέντφορντ.

Στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές έχει τρία ταξίδια μακριά από το Λίβερπουλ (Μπόρνμουθ, Σίτι, Λέστερ) πριν φιλοξενήσει την καταπληκτική φέτος Άρσεναλ. Αυτή η «ζώνη» θα αποφασίσει προφανώς και τη φετινή κατάταξη. Αν θα σώσει τη παρτίδα με ένα εισιτήριο Champions League.

Το 7-0με τη Γιουνάιτεντ της δίνει αυτοπεποίθηση και επαναφέρει και το κέφι της. «Δείξαμε τι μπορούμε να είμαστε από εδώ και πέρα» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ πιάνοντας αυτομάτως τον… σφυγμό. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν, μας βάζει στη σωστή κατεύθυνση. «Όλοι πρέπει να ξέρουν πως είμαστε ακόμα εδώ».

Η δήλωση της ημέρας όμως ανήκει στον ρέκορντμαν Σαλάχ. Κλήθηκε να σχολιάσει τα 129 του γκολ στη Premier Leagueκαι εκείνος απάντησε πως όντως σκοπεύει να το γιορτάσει «σπίτι με την οικογένεια πίνοντας ένα χαμομήλι»!

Στο Νησί το διασκέδασαν. Δεν έμειναν όμως μονάχα στο αφέψημα. Έψαξαν και βρήκαν πως από τη σεζόν 2017-18 ο Αιγύπτιος έχει περισσότερες κίτρινες κάρτες κόντρα στη Γιουνάιτεντ (2) έχοντας βγάλει τη φανέλα του σε πανηγυρισμό από όσα γκολ έχει πετύχει εκείνη στο Άνφιλντ (1).

Τα λόγια είναι περιττά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελευταία φορά επικράτησε για την Premier League στο Άνφιλντστις 17 Γενάρη του 2016 (0-1) με γκολ του Γουέιν Ρούνει.

Από τότε σε επτά επισκέψεις εκεί το επιμέρους σκορ είναι 16-1! Όσο για τον Σαλάχ; Απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο, μετρά συνολικά 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα σε κάθε ματς (12).

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024