Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας αναμένεται να επικυρώσει τη νέα σύνθεση της κινεζικής κυβέρνησης κατά την ετήσια διάσκεψη του που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου.  Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Γουάνγκ Τσάο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Πεκίνο ότι σχεδόν 3.000 αντιπρόσωποι έχουν εγγραφεί για να παρευρεθούν στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.

Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ αναμένεται να ανοίξει τις εργασίες της ολομέλειας του κοινοβουλίου στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού αύριο. Ο 67χρονος Λι, που αποχωρεί ύστερα από δύο θητείες, αναμένεται να ορίσει τον στόχο για την ανάπτυξη φέτος γύρω στο 5% ή και λίγο υψηλότερα.

Ποιος ο στόχος της ανάπτυξης

Ο αντίστοιχος περυσινός στόχος ήταν 5,5%. Ωστόσο, υπό την πίεση της αυστηρής πολιτικής της «μηδενικής Covid», η οποία εγκαταλείφθηκε μόλις τον Δεκέμβριο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης μόνο 3%.

Αύριο κατά την έναρξη των εργασιών αναμένεται επίσης να παρουσιαστεί ο νέος προϋπολογισμός ενώ το επίκεντρο της διάσκεψης θα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Επίσης αναμένεται να επικυρωθεί η τρίτη θητεία του Σι Τζινπίνγκ, του πανίσχυρου αρχηγού του κράτους και του κόμματος, στην ηγεσία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ