Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Θρήνος για τον 54χρονο αστυνομικό και τον 15χρονο γιο του

Τέμπη: Θρήνος για τον 54χρονο αστυνομικό και τον 15χρονο γιο του

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη για τον 54χρονο αστυνομικό και τον 15χρονο γιο του.

Ανείπωτος είναι ο θρήνος που βιώνει όλη η Ελλάδα από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Παιδιά, αδέλφια, συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο 54χρονος Βαγγέλης Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του, οι οποίοι επέβαιναν σε κουκέτα στο μοιραίο τρένο.

Ο 54χρονος ήταν αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη και είχε αποχωρήσει από το Σώμα σύμφωνα με το thestival.gr, πριν από έναν χρόνο προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του.

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό και έναν άξιο οικογενειάρχη και περιγράφουν με τα πιο θερμά λόγια τον αγώνα που έδωσε στο πλευρό της συζύγου του. Θαυμάζουν το πόσο περήφανος ήταν για τα παιδιά του και με πόση αγάπη τα μεγάλωσε.

Ο 54χρονος μαζί με τον ανήλικο γιο του επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα καθώς ο 54χρονος είχε καημό να δει την εγγονούλα του, την τριών μηνών κορούλα του μεγάλου του γιου, ενώ το ακόμα πιο τραγικό είναι πως πριν από δύο χρόνια είχε χάσει τη σύζυγό του από καρκίνο. Μία απώλεια που του στοίχισε.

Ξέσπασε ο γιος του 54χρονου

Ο Δημήτρης Μπουρνάζης πήγε στη Λάρισα για να αναγνωρίσει τις σορούς του πατέρα του και του αδερφού του. Έσφιξε τα δόντια και βρήκε το κουράγιο να μιλήσει στους δημοσιογράφους για την απάνθρωπη συμπεριφορά της Hellenic train. Με φωνή που έτρεμε και με το βλέμμα πλημμυρισμένο από οργή ζήτησε μόνο ένα πράγμα: να γίνει κάτι για να μην πεθάνει άλλος.

«Άμα χρειαστεί να κάνετε κάτι θα σας πάρουμε τηλέφωνο πίσω κύριε”. Τέσσερις φορές καταγράψανε το όνομά μου και κανείς δεν έχει πάρει ακόμη τηλέφωνο πίσω», ανέφερε αρχικά ξεσπώντας για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για το εάν οι συγγενείς του βρίσκονται ή όχι εν ζωή.

«Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτήν τη στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό, το γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα είναι κάτι να γίνει για να μην υπάρξουν ξανά τόσα θύματα. Πληρώσανε 50 εισιτήρια «θανάτου». Πόσοι νεκροί; Δεν ξέρω πόσοι είναι καταγεγραμμένοι. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει τίποτα γι’ αυτό. Νέα παιδιά… ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό. Δεν θέλω κάποιος να έρθει να μου δώσει στήριξη, θα στηριχτώ μόνος μου», είπε αρχικά.

«Μπορεί κάποιος αύριο να κάποιος να μου πει ότι εν έτει 2023 δεν πρόκειται να ξανασυμβεί τέτοιο δυστύχημα. Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος και να πεθαίνουν άλλοι τόσοι. Άνθρωπος είναι, άνθρωποι είμαστε όλοι και θα κάνουμε λάθη όλοι μας. Πού είναι τώρα όλοι τους; Να μιλήσουν. Περιμένουν τις εκλογές για ποιον λόγο. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα».

Το «αντίο» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Με ανάρτησή της στο Facebook η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκη, «αποχαιρέτησε» τον 54χρονο και τον 15χρονο.

«Καλό παράδεισο στον συνάδελφο μας(ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό)ΜΠΟΥΡΝΑΖΗ Ευάγγελο και στον 15 χρόνο υιό του οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Βαγγέλης υπήρξε ένας εξαιρετικός αστυνομικός, συνάδελφος, πατέρας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Θέλουμε να ευχηθούμε στα αλλά δυο παιδιά του(όπου ο υιός του μάλιστα σήμερα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του και την δύναμη ψυχής του) υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και δεσμευόμαστε ότι η αστυνομική οικογένεια θα είναι δίπλα τους όποτε και αν απαιτηθεί».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024