Αργολίδα: Ενίσχυση για την Κλημεντίνη ζητούν οι παραγωγοί
Σημαντικές οι ζημιές στην καλλιέργεια
Την μεγάλη ζημιά που διαπιστώνεται στην περιοχή της Αργολίδας σε κτήματα με μανταρίνια της ποικιλίας Κλημεντίνη επισημαίνει με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας εσπεριδοειδών Άργους «Η Μέλισσα».
Στην εν λόγω επιστολή, μεταξύ άλλων, σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «η ζημιά αυτή η οποία προήλθε από ακραίο καιρικό φαινόμενο, ήταν αναπόφευκτη και καμία ενέργειά μας, είτε πριν, είτε μετά, δεν ήταν δυνατόν να αντιστρέψει το αποτέλεσμα».
Συνεχίζοντας ο Α.Σ. στην επιστολή του αναφέρει ότι «το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών, που επηρέασε άμεσα την συγκομιδή, την διαλογή και συσκευασία του εξαγώγιμου προϊόντος τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη) οδήγησαν στην καθυστέρηση της συγκομιδής με αποτέλεσμα αυξημένες ποσότητες να βρίσκονται πάνω στα δέντρα, όταν αυτό συνέβη».
Καταλήγοντας, ο Α.Σ. ζητεί να υπάρξουν οι «απαραίτητες ενέργειες για να αποζημιωθούν ή να ενισχυθούν οι παραγωγοί ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο».
Καθολική ζημιά
Στην καθολική ζημιά στην οποία, λόγω πλήθους αρνητικών συγκυριών, υπέστησαν οι παραγωγοί μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη στην Αργολίδα, κατά την καλλιεργητική περίοδο 2022 – 2023, αναφέρεται και έκθεση που συνέταξε ο σύλλογος γεωπόνων ελεύθερων επαγγελματιών του νομού, στην οποία εκφράζουν την άποψη ότι η ενίσχυση των εν λόγω παραγωγών «είναι αναγκαία προκειμένου να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν».
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί είναι καθολική, ενώ το κόστος καλλιέργειας της Κλημεντίνης ξεκινά από τα 800 και μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ/στρέμμα.
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442