Μουδιασμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις για την ανείπωτη τραγωδία έξω από τα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 38 μέχρι στιγμής ανθρώπους.

Στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ματαιώνει την αυριανή προγραμματισμένη τελετή έναρξής του, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ματαιώνει την αυριανή τελετή έναρξης, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς.

Σε αυτή την ώρα οδύνης, οι σκέψεις μας βρίσκονται στους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr