Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Πολίτες έγραψαν τη λέξη με κεριά στην πλατεία ΟΣΕ στη Λάρισα

Τέμπη: Πολίτες έγραψαν τη λέξη με κεριά στην πλατεία ΟΣΕ στη Λάρισα

Βουβός θρήνος για τα θύματα της τραγωδίας.

Η τραγωδία με τη σύγκρουση στα Τέμπη έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων, ενώ ήδη υπάρχουν φόβοι ότι αυτός θα αυξηθεί και μπορεί να ξεπεράσει τους 50, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής για για τον εντοπισμό επιζώντων.

Παράλληλα όμως ξεχειλίζει η οργή του απλού κόσμου για τα αίτια της τραγωδίας που όλα δείχνουν πως οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και σε αμέλειες των ιθυνόντων.

Όλοι αναρωτιούνται γιατί συνέβη κάτι τέτοιο σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε όλα να είναι αυτοματοποιημένα, με τις καταγγελίες εργαζομένων στον ΟΣΕ να σημειώνουν πως είχαν ενημερώσει για τα προβλήματα και προειδοποιούσαν πως θα μπορούσε να συμβεί ένα τραγικό γεγονός.

Σχημάτισαν τη λέξη «Τέμπη» με κεριά

Πλήθος κόσμου μάλιστα βρέθηκε στην πλατεία ΟΣΕ στη Λάρισα προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων και να διαμαρτυρηθεί.

Στην πλατεία επικράτησε βουβός πόνος και θρήνος και οι δεκάδες παρευρισκόμενοι άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων. Στη συνέχεια σε μία συμβολική κίνηση σχημάτισαν με αυτά  τη λέξη Τέμπη, το σήμα του πένθους και τη σημερινή ημερομηνία (1-3-2023).

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα, ενώ υπήρξε και πορεία με συνθήματα από μέλη της γνωστής «κατάληψης Ντουγρού», υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

«Δεν είναι τραγωδία. Είναι ο καπιταλισμός. Σήμερα πενθεί η τάξη μας για ακόμα μία φορά», ανέφερε το πανό της «κατάληψης Ντουγρού».

Από την άλλη πλακάτ του Ελευθεριακού Φοιτητικού Σχήματος. «Κράτος, κεφαλαίο, αφεντικά οι μόνοι τρομοκράτες. Οι «τραγωδίες» χτίζονται πάντα στις δικές μας πλάτες».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024