Τέμπη: «Από ένα σημείο και έπειτα έφταναν μόνο σοροί» – Συγκλονίζει ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής Λάρισας
Ο διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής της Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας ανέφερε πως οι τραυματίες ήταν σε κατάσταση σοκ
Στους 38 έφτασαν οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2). Την ίδια ώρα οι τραυματίες είναι πάνω από 70.
Ο διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας μίλησε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας, μετά τη φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, με τους δεκάδες τραυματίες να καταφθάνουν χωρίς σταματημό.
Αρχικά ο κ. Μπαργιώτας ενημέρωσε πως οι περισσότεροι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, πλην δύο που η ζωή τους βρίσκεται ακόμη σε κίνδυνο.
Εξήγησε πως κάποιοι τραυματίστηκαν από πτώση καθώς έσπασαν τα παράθυρα και πήδηξαν έξω.
«Είχαμε κυρίως κατάγματα και κακώσεις οστών…είχαμε 50 ασθενείς των οποίων η μέση ηλικία ήταν κάτω των 25 ετών, ήταν ένα τρένο γεμάτο φοιτητές» δήλωσε ο ίδιος. Εκτίμησε πως όταν αρχίζουν να ανακοινώνονται επίσημα οι νεκροί, και πάλι θα μιλάμε για αντίστοιχες ηλικίες.
«Μετά τις 03.00 το πρωί σταμάτησαν να έρχονται τραυματίες και έρχονταν μόνο σάκοι με πτώματα και διαμελισμένα μέλη από τα δύο βαγόνια μπροστά που έχουν γίνει πολτός» ανέφερε ο κ. Μπαργιώτας.
Ερωτώμενος για όσους περιέθαλψε ο ίδιος, είπε πως ήταν όλοι σε σοκ και πως είχαν μία θολή εικόνα για το τι είχε συμβεί ακριβώς.
Ο κ. Μπαργιώτας είπε πως η εικόνα ήταν ανάλογη με αυτήν της παλαιότερης τραγωδίας στα Τέμπη το 2003, επίσης με θύματα μαθητές.
«Ελπίζουν να μπορέσουν πιο αργά το βράδυ να δώσουν τα ονόματα των πρώτων νεκρών, τα τεστ DNA για τα απανθρακωμένα και παραμορφωμένα πτώματα θα πάρουν πάνω από 24 ώρες» σημείωσε ο κ. Μπαργιώτας.
Αναφορικά με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων Αρχών και των νοσοκομείων τόνισε πως ο μηχανισμός λειτούργησε «εξαιρετικά».
«Δεδομένου των συνθηκών και της μαζικότητας του ατυχήματος, η αντίδραση του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Γραμματείας και της Αστυνομίας ήταν από ικανοποιητική και πάνω. Δεν είχαμε παρατράγουδα» κατέληξε ο κ. Μπαργιώτας.
- Τζέιμς Μίλνερ: Ενα ιστορικό ρεκόρ στην Premier League
- Λάρισα: Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία μετά την καταγγελία της αδελφής του ότι την απείλησε
- Oι λεπτομέρειες για το «χρυσό» deal του Παναθηναϊκού με τον Χέιζ-Ντέιβις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Πότε παίρνει εξιτήριο – γιατί έχει προστασία έξω από το δωμάτιο του
- Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα τρία άτομα για τη δολοφονία 40χρονου
- Πόλο: Τη Δευτέρα η κλήρωση του Ολυμπιακού
- Live: Ένταση με το καλημέρα στη Βουλή για τις ΣΣΕ στη σκιά των αποκαλύψεων για Παναγόπουλο
- Τσικνοπέμπτη χωρίς delivery: Απεργία στην efood
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442