Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρεμλίνο: Ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό λέει η Μόσχα

Κρεμλίνο: Ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό λέει η Μόσχα

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε το Κρεμλίνο είναι ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό.

Το Κρεμλίνο επανέλαβε σήμερα τη θέση του σύμφωνα με την οποία η Ρωσία είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, όμως οι νέες «εδαφικές πραγματικότητες» δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία δεν θα απαρνηθει ποτέ τις διεκδικήσεις της σε τέσσερις ουκρανικές περιοχές που η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προσάρτησε πέρυσι έπειτα από δημοψηφίσματα τα οποία το Κίεβο και η Δύση κατήγγειλαν ως ψευδή και παράνομα.

Ο απαράβατος όρος

«Υπάρχουν ορισμένες πραγματικότητες που έχουν γίνει ήδη ένας εσωτερικός παράγοντας. Εννοώ τα νέα εδάφη. Το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπάρχει, και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η Ρωσία δεν θα μπορέσει ποτέ να συμβιβαστεί σε αυτό, αυτές είναι σημαντικές πραγματικότητες», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία διακήρυξε ότι προσάρτησε τις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια τον περασμένο Σεπτέμβριο σε μια μεγάλη τελετή στη Μόσχα. Στη συνέχεια οι περιοχές αυτές ονομάστηκαν συστατικά υποκείμενα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνταγματικό διάταγμα.

«Το κύριο πράγμα είναι να επιτύχουμε τους στόχους μας»

Ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις αν το Κίεβο αποδεχθεί στον έλεγχο της Μόσχας στις περιοχές αυτές. «Με μια ευνοϊκή κατάσταση και την κατάλληλη στάση από τους Ουκρανούς, αυτό μπορεί να επιλυθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Όμως το κύριο πράγμα είναι να επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν ελέγχουν πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές, και η Μόσχα λέει πως μάχεται για να τις «απελευθερώσει» από τον έλεγχο Ουκρανών νεοναζί. Το Κίεβο και η Δύση λένε πως αυτό είναι αβάσιμο πρόσχημα για παράνομη αρπαγή εδάφους.

Η Ουκρανία λέει πως τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να φύγουν από κάθε εκατοστό ουκρανικού εδάφους περιλαμβανομένων των τεσσάρων προσαρτημένων περιοχών και της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014 προτού μπορέσει να συζητηθεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024