Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη (1-4) με την Μπόρνμουθ το Σάββατο (25/2), και εξακολουθεί να…τρέχει προς την κατάκτηση του πρώτου «Χρυσού Παπουτσιού» της καριέρας του, του βραβείου που δίνεται ετησίως στον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη.
Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης με 54 βαθμούς, έχοντας σημειώσει 27 γκολ σε 25 αγώνες.
Πίσω του στη δεύτερη θέση πέρασε ο επιθετικός της Νάπολι Βίκτορ Όσιμεν, που έφτασε τα 19 γκολ και τους 38 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο έχει ο Νορβηγός, ο Αμάλ Πελεγκρίνο της Μπόντο Γκλιμτ, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τελευταίου πρωταθλήματος (2022) της Eliteserien, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, με 25 γκολ και 37,5 βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA έχουν συντελεστή 2, οι χώρες που κατατάσσονται από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5 και οι υπόλοιπες έχουν συντελεστή 1.
Αυτοί είναι οι πρώτοι 30 της λίστας για το «Χρυσό Παπούτσι»:
Συγκίνηση στον Ολυμπιονίκη της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια και τη σύζυγο του Βασιλική Μιλλούση καθώς είδαν την Σοφία τους να κατακτά 4 μετάλλια στον πρώτο της αγώνα.
Η Άρσεναλ δίνει το ματς της… ζωής της στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι (19/4, 18:30) κι αν χάσει… χάνεται – Ένας πραγματικός «τελικός» πρωταθλήματος για τον Μικέλ Αρτέτα!