Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η φάρσα που ακυρώνει την κουβέντα για το ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η φάρσα που ακυρώνει την κουβέντα για το ποδόσφαιρο

Ο Ζοάο Πινέιρο έφυγε για το VAR προκειμένου να ελέγξει αν υπάρχει επιθετικό φάουλ. Επέστρεψε ακυρώνοντας το γκολ του Ολυμπιακού ως οφσάιντ. Και κάπου εκεί…

Για παραπάνω από μια ώρα το βράδυ του Σαββάτου ο Γιαν Εμβιλά του 2023, παρίστανε τον Γιαν Εμβιλά του 2012. Εκείνον τον εγκέφαλο που είχε μόνιμη θέση στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και που η μικρή Ρεν απλά ανέμενε την καλύτερη δυνατή οικονομική πρόταση από τα κλαμπ που έκαναν στην πόρτα της ουρά για χάρη του. Παίκτης από άλλο ράφι.

Από κοντά και ο Κώστας Φορτούνης. Και εκείνος λες βγαλμένος από μηχανή του χρόνου. Όχι μόνο δεν επέτρεψε να φανεί η απουσία του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά στο 80΄όταν ο Μίτσελ αποφάσισε να τον αποσύρει ο πάγκος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να πανηγύρισε λες και οι Πράσινοι πέτυχαν γκολ.

Και όσο οι δύο τους συγχρονίστηκαν με τον Ροντινέι δεξιά και τον Κανός αριστερά; Ο Ολυμπιακός τα είχε όλα –εκτός από γκολ-. Είχε παιχνίδι από τον άξονα, παιχνίδι από τις πτέρυγες. Παιχνίδι γενικώς απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμοιαζε να θέλει μόνο ένα φύσημα για να πέσει. Σημειώθηκαν 17 τελικές. Υπήρξε ένα δοκάρι και κάποιες ευκαιρίες κλασικές. Το… φύσημα όμως δεν.

Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα ιδέα στο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων. Η διάθεση για άμεσο ποδόσφαιρο, ίσως για πρώτη φορά φέτος στο «Καραϊσκάκης». Χωρίς build up και μεγάλα ρίσκα στη πρώτη ζώνη. Με πολύ κίνηση και ένταση χωρίς τη μπάλα. Δεδομένα ένα από τα καλύτερα βράδια τους στη Super League.

Εκεί που βεβαίως παρέμειναν δίχως νίκη σε ντέρμπι: Έχουν 42 γκολ στα 19 ματς με αντιπάλους από το 5 του πίνακα και κάτω. Μετρούν μόλις 2 γκολ σε πέντε ματς με αντιπάλους από το 5 του πίνακα και πάνω. Και μάλιστα το ένα γκολ ήταν σε ήττα (από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο).

Για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε;

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός στα δύο ντέρμπι αιωνίων δέχτηκε από τον Ολυμπιακό ακριβώς 31 τελικές (14 στη Λεωφόρο, 17 χθες) ανταποδίδοντας μόλις τις 11. Το ποδόσφαιρο που είδαμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια μοιάζει απίθανο να προσέφερε και στις δύο ομάδες από δύο βαθμούς και να τους στέρησε από τέσσερις.

Ποιο ποδόσφαιρο όμως όταν και χθες το φινάλε μας βρήκε στο ίδιο έργο θεατές; Η πίστα ήταν όλη για πάρτη ενός μέτριου διαιτητή που ο Στιβ Μπένετ έφερε στα μέρη μας. Αυτή τη φορά ο Ζοάο Πινέιρο από την Πορτογαλία. Στον πρώτο γύρο ο Γιάκομπ Κέλετ από τη Δανία. Και οι δύο ενισχυμένοι από το δωμάτιο του VAR. Αυτό για το οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε από τα Γιάννενα πως «είναι εδώ για να διορθώνει τα λάθη των διαιτητών. Μέχρι τώρα στην Ελλάδα, γ@@ τον ΠΑΟΚ».

Και μιας και δεν υπήρξε νικητής στο ντέρμπι, αλλά κόλλησε και ο Δικέφαλος του Βορρά στους «Ζωσιμάδες»; Η κερδισμένη της 24ης αγωνιστικής ήταν η ΑΕΚ που νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-0 τον «survivor» Αστέρα Τρίπολης. Την ομάδα της Αρκαδίας που υποχρεώθηκε από το 3΄να παίξει με παίκτη λιγότερο γιατί ένας άλλος κακός διαιτητής (Τζοβάρας) και ένας άλλος κακός συνεργάτης στο VAR μετέτρεψαν σε κόκκινη μια κίτρινη κάρτα στον Μίκαελ Γκαρντάβσκι.

Παρασκευή και Σάββατο έγιναν συνολικά τέσσερα ματς στη Super League και μια εκδίκαση (της… μεζούρας) στην Επιτροπή Εφέσεων. Η αγωνιστική ξεκίνησε με την ανακοίνωση της Λαμίας που έπειτα από την ισοπαλία της με τον Βόλο, κάλεσε και αυτή (όπως νωρίτερα ο Άρης, ο Ιωνικός, ο Βόλος κλπ) τον Στιβ Μπένετ να τα μαζέψει μια ώρα αρχύτερα για την πατρίδα του: Αναρχία 4Χ4. Ένα ολοκληρωμένο φιάσκο με αφορμή το ποδόσφαιρο, που δεν επιτρέπει την κουβέντα για ποδόσφαιρο.

Χθες βράδυ μιλώντας με δύο βετεράνους διαιτητές μου είπαν ότι ο Ολυμπιακός έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Μάριου Βρουσάι στο 90΄. Ο εκτεθειμένος Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν επηρεάζει τη φάση, ούτε τον αμυντικό που τον μαρκάρει (Σάρλια) να προσεγγίσει τη μπάλα. Αυτή έρχεται από τόσο ψηλά που κανείς από τους δύο ουσιαστικά δεν καταφέρνει να «παίξει».

Πήγε για φάουλ

Ο δεύτερος επόπτης του ματς έχει τη φάση στο πιάτο και δεν δείχνει το παραμικρό. Σύμφωνα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο Πινέιρο του είπε πως πάει στην οθόνη του VAR για να ελέγξει αν υπάρχει επιθετικό φάουλ. Γύρισε με την απόφαση ότι τελικά υπήρξε οφσάιντ. Αργότερα έδειξε μια κίτρινη κάρτα και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού! Σταματήστε τη Γη να κατέβω…

Οι Πορτογάλοι διαιτητές είναι μάλλον οι χειρότεροι από αυτούς που έρχονται στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα τους συνδέουν ακόμη με τον προηγούμενο αρχιδιαιτητή, τον Μέλο Περέιρα που ο Στιβ Μπένετ κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ξεπεράσει. Πριν από μερικές αγωνιστικές ένα κλασικό πέναλτι στο ΑΕΚ-Άρης για τους φιλοξενούμενους δεν δόθηκε ποτέ από τον –επίσης Πορτογάλο- Γκοντίνιο.

Το πρωτάθλημα είναι παγιδευμένο ανάμεσα σε κακούς Έλληνες διαιτητές και μέτριους ξένους που τη μια μέρα είναι εδώ και την άλλη γελάνε με το ποδόσφαιρο μας κάπου μακριά. Ο Ολυμπιακός ζήτησε (και) για το χθεσινό ντέρμπι από την ΚΕΔ, έναν διαιτητή της κατηγορίας elite. Ο Τάκης Μπαλτάκος μας ενημέρωσε σαν πρόεδρος της ΕΠΟ πως οι καλοί διαιτητές δεν έρχονται γιατί «τι να τα κάνει ο Άγγλος διαιτητής τα 1500 ευρώ, όταν του βρίζουν τη μάνα;»…  Το ότι οι Άγγλοι διαιτητές μιλούν άπταιστα ελληνικά είναι μάλλον το μοναδικό καλό νέο αυτής της ιστορίας. Κατά τα άλλα; Κρίμα. Όχι μόνο για εκείνα που έγιναν, αλλά και για όσα έρχονται…

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024