Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της 6χρονης Φατμά στους άνδρες της ΕΜΑΚ

Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της 6χρονης Φατμά στους άνδρες της ΕΜΑΚ

«Έκλαιγα πάρα πολύ. Συνέχεια. Και το χέρι μου με πονούσε».

Για τον εφιάλτη που έζησε κάτω από τα χαλάσματα όταν έμεινε για περισσότερες από 24 ώρες κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της στο Χατάι μετά από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και σώθηκε από την αυταπάρνηση των ανδρών της ΕΜΑΚ μίλησε η 6χρονη Φατμά.

Η 6χρονη που έχασε την 7χρονη αδερφή της αλλά και την υπόλοιπη οικογένειά της από το «φονικό» χτύπημα του Εγκέλαδου, ευχαρίστησε τους Έλληνες διασώστες εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της.

«Ευχαριστώ τον Θεό που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες τη σωστή στιγμή. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν στο μέλλον», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια μίλησε για τα όσα βίωσε κάτω από τα χαλάσματα και τις στιγμές αγωνίας περιμένοντας κάποιον να τη βοηθήσει.

«Έκλαιγα πάρα πολύ. Συνέχεια. Και το χέρι μου με πονούσε. Κάποιος έβγαλε το ταβάνι από πάνω μου. Είχα ένα κρεββάτι πάνω μου. Ελευθέρωσαν το χέρι μου και με έβγαλαν έξω. Αισθάνομαι χαρούμενη και τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες και που μου έσωσαν τη ζωή», είπε ακόμα μιλώντας στο OPEN.

Πλέον η 6χρονη ζει με τον παππού της που είναι ο μοναδικός συγγενής της που επέζησε ο οποίος ευχαρίστησε τους άνδρες της ΕΜΑΚ για την άμεση ανταπόκριση.

«Την πρώτη στιγμή όταν ακούσαμε φωνές στα συντρίμμια είδαμε τους διασώστες, τους φωνάξαμε και ήρθαν κατευθείαν. Τους ευχαριστώ για την άμεση βοήθειά τους και που έσωσαν το κορίτσι μας», είπε ο παππούς της 6χρονης.

Πέντε ανθρώπους έσωσε η ΕΜΑΚ

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ πάλεψαν με αυταπάρνηση να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν και τελικά έβγαλαν ζωντανούς πέντε ανθρώπους.

Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 36 διασώστες της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ, (21 από την 1η ΕΜΑΚ και 15 από την 2η ΕΜΑΚ), δύο αξιωματικοί -μηχανικοί του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 8 γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ, τρία διασωστικά σκυλιά και τρία ειδικά διασωστικά οχήματα, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024