Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία: Η υπερπροσπάθεια των ανδρών της ΕΜΑΚ για να σώσουν 7χρονη

Σεισμός Τουρκία: Η υπερπροσπάθεια των ανδρών της ΕΜΑΚ για να σώσουν 7χρονη

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονται μέσα στα συντρίμμια κτιρίου, ενώ γύρω και από πάνω τους υπάρχουν τόνοι από τσιμέντο.

Ο σεισμός στην Τουρκία είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ολόκληρες πόλεις να ισοπεδωθούν, ωστόσο οι άνδρες της ΕΜΑΚ που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας προσπάθησαν με αυταπάρνηση να σώσουν όσους περισσότερους εγκλωβισμένους γίνεται από τα χαλάσματα.

Οι ήρωες της ελληνικής ΕΜΑΚ, οι οποίοι με θάρρος συνέβαλαν στις έρευνες απεγκλωβισμού των ανθρώπων που είχαν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων στην πόλη Χατάι κατάφεραν να σώσουν συνολικά πέντε ανθρώπους.

Μάλιστα συγκλονιστικό είναι το ντοκουμέντο από την προσπάθεια των ηρώων της ΕΜΑΚ να σώσουν ένα παιδί. Στο βίντεο που δημοσίευσε το ΟΡΕΝ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονται μέσα στα συντρίμμια κτιρίου, ενώ γύρω και από πάνω τους υπάρχουν τόνοι από τσιμέντο.

Οι Έλληνες διασώστες έχουν εντοπίσει ένα μικρό παιδί και έχουν φτιάξει υποστυλώματα ανάμεσα σε δύο μεγάλες πλάκες τσιμέντου και έρποντας ανοίγουν σπιθαμή προς σπιθαμή τούνελ για να το απεγκλωβίσουν.

Μάλιστα εκείνη τη στιγμή γίνονται μετασεισμοί, ωστόσο οι Έλληνες διασώστες παραμένουν στο σημείο, μιλάνε στο παιδί και του δίνουν κουράγιο.

Το παιδί περιμένει υπομονετικά και καρτερικά και οι άνδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούν με ένα σφυρί να σπάνε τις πέτρες για να το βγάλουν έξω με ασφάλεια. Μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν από σημεία που χωρούσαν μόνο ένα χέρι ή ένα κεφάλι ενός διασώστη. Η διάσωση κράτησε πολλές ώρες και ήταν επιτυχής.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ επέστρεψαν στην Ελλάδα την Κυριακή. «Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από αυτό που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε στην πατρίδας μας. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο βαθμός δυσκολίας» ισχυρίστηκαν ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.

Ποιοι μετείχαν στην αποστολή

Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 36 διασώστες της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ, (21 από την 1η ΕΜΑΚ και 15 από την 2η ΕΜΑΚ), δύο αξιωματικοί -μηχανικοί του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 8 γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ, τρία διασωστικά σκυλιά και τρία ειδικά διασωστικά οχήματα, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024