Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ιωνία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη «συμμορία L»

Νέα Ιωνία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη «συμμορία L»

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Τα κρησφύγετα των δραστών της δολοφονίας ενός 37χρονου άνδρα μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από καφετέρια στη Νέα Ιωνία, αναζητά η Αστυνομία.

Πρόκειται για τα μέλη της ιδιαίτερα σκληρής συμμορίας, η οποία φέρεται να ελέγχει ροζ στούντιο, αλλά και να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ χρησιμοποιεί ως «αρχηγείο» γνωστό club στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη σχηματίσει φάκελο για τα συγκεκριμένα άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί οι τέσσερις από τους επτά που βρίσκονταν στην καφετέρια, μεταξύ των οποίων και εκείνος που πυροβόλησε σκοτώνοντας τον 37χρονο ανυποψίαστο θαμώνα της καφετέριας που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, ο 37χρονος που βρισκόταν στην καφετέρια για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου, όταν ο καβγάς ξέσπασε δίπλα τους φαίνεται πως φώναζε «ηρεμήστε, ηρεμήστε». Αξίζει να σημειωθεί πως η Αστυνομία εξετάζει και το γιατί η παρέα των σκληρών ποινικών βρέθηκε στο συγκεκριμένο καφέ.

Φαίνεται μάλιστα πως συνδέουν τη συμμορία με τις μαχαιριές που είχε δεχθεί συγγενής του ιδιοκτήτη την προηγούμενη ημέρα. Τα μέλη της συμμορίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, παραμένουν στην Ελλάδα κρυμμένοι. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις ακόμα και με τη σύλληψη του δολοφόνου.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ έχει βάλει στο «στόχαστρο» τα δύο τζιπ με τα οποία τα μέλη της συμμορίας φαίνεται πως απέδρασαν από τη σκηνή του εγκλήματος.

Η σχέση της άγριας συμπλοκής με τη μαχαιριά σε 16χρονο στα Πατήσια

Κι ενώ ο κλοιός των ερευνών φαίνεται να σφίγγει γύρω από τους δράστες των πυροβολισμών στη Νέα Ιωνία, πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη της «συμμορίας L», που έχει πάρει το όνομά της από κέντρο διασκέδασης στα Σεπόλια, βρέθηκαν στην περιοχή, μετά από πρόσκληση του ιδιοκτήτη της καφετέριας και δη του πατέρα του 16χρονου, ο οποίος μαχαιρώθηκε από αγνώστους στα Πατήσια το βράδυ της Δευτέρας, ένα βράδυ πριν το αιματηρό περιστατικό στη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, η παρουσία τους στο σημείο, πέρα από την παροχή προστασίας στην καφετέρια, οφείλεται στο γεγονός ότι οι συγγενείς του 16χρονου, που μαχαιρώθηκε, τούς ζήτησαν να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης, που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (20/2) σε πλατεία των Κάτω Πατησίων.

Σε ό,τι αφορά στο μαχαίρωμα, οι έρευνες για την υπόθεση έχουν προχωρήσει, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές το περιστατικό φαίνεται πως δεν έγινε για να ληστέψουν το κινητό του 16χρονου, αλλά για ασήμαντη αφορμή και πιο συγκεκριμένα επειδή ένα παιδί έριξε την τσάντα ενός από την παρέα της ομάδας ανηλίκων, η οποία προχώρησε και στη βίαιη πράξη.

Ειδικότερα, σε κατάθεσή τους στις Αρχές, οι συγγενείς του 16χρονου ανέφεραν ότι κάλεσαν τη συμμορία για να δουν τι είχε γίνει με την περίπτωση του 16χρονου. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «συμμορία L» είδε στο ίδιο μαγαζί και τα μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Μάλιστα, η αντίπαλη συμμορία συνδέεται με ένα άλλο άτομο, το οποίο έχει επαφή με την καφετέρια, με την οποία και είχαν μεγάλη εχθρότητα τον τελευταίο καιρό. Τότε, θεώρησαν ότι η πρόσκληση στο κατάστημα της Νέας Ιωνίας ήταν παγίδα, θεώρησαν ότι θα δεχτούν πρώτοι επίθεση και για αυτό το λόγο τραβήχτηκαν τα πιστόλια και έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

Τέλος, σημειώνεται ότι η αστυνομία θεωρεί πως οι πυροβολισμοί έγιναν με 9αρι πιστόλι και γνωρίζει ακριβώς τον δράστη, που τράβηξε τη σκανδάλη και στέρησε τη ζωή στον άτυχο 37χρονο υδραυλικό.

Οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς βρίσκεται κοντά στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης και συνεπώς και στη σύλληψη των σκληρών κακοποιών. Στο συγκεκριμένο μαγαζί, όπως και αναφέρει η πλευρά της οικογένειας σε κατάθεσή τις στην Αστυνομία, η σκληρή συμμορία πουλούσε προστασία.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024