Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Προγραμματική αντιπολίτευση στην Βουλή μέχρι τις κάλπες

ΠΑΣΟΚ: Προγραμματική αντιπολίτευση στην Βουλή μέχρι τις κάλπες

Με το ρολόι πια να μετράει αντίστροφα για την προκήρυξη των εκλογών, στην Χαριλάου Τρικούπη αυτές τις ημέρες έχουν πιάσει τα στυλό και τα ημερολόγια –τα επιτελικά στελέχη οργανώνουν την πορεία του κόμματος προς τις κάλπες της απλής αναλογικής μέχρι τις τελευταίες λεπτομέρειες, από το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που αφορούν την κωδικοποίηση του προγράμματος έως […]

Με το ρολόι πια να μετράει αντίστροφα για την προκήρυξη των εκλογών, στην Χαριλάου Τρικούπη αυτές τις ημέρες έχουν πιάσει τα στυλό και τα ημερολόγια –τα επιτελικά στελέχη οργανώνουν την πορεία του κόμματος προς τις κάλπες της απλής αναλογικής μέχρι τις τελευταίες λεπτομέρειες, από το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που αφορούν την κωδικοποίηση του προγράμματος έως το χρονοδιάγραμμα των ομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μέχρι όμως την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας και την έναρξη της κανονικής προεκλογικής καμπάνιας, στην Χαριλάου Τρικούπη εκμεταλλεύονται την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες, καταθέτοντας μια σειρά προτάσεων με κοινωνικό πρόσημο –προκειμένου να αναδειχθεί τόσο η πολιτική διαφορά τους με την κυβέρνηση όσο και η διαφορά νοοτροπίας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πριν από λίγες μέρες, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε επανακατέθεσε  όλο το προτεινόμενο πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας, των εγγυητών τραπεζικών δανείων και των κανόνων δεοντολογίας των funds.

Πρόκειται για τρεις τροπολογίες, που βασίζονται στο πλαίσιο του σχετικού νόμου του 2010 («νόμος Κατσέλη»), την προστασία της αγροτικής γης και σε ένα συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με ρύθμιση 120 δόσεων. «Το ΠΑΣΟΚ βάζει και πάλι την προγραμματική ατζέντα», σχολιάζουν χαρακτηριστικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, με στόχο να αναδείξουν την «διαφορά αξιοπιστίας» ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα κόμματα.

Οι πρωτοβουλίες στην Βουλή ενισχύουν και το κοινωνικό προφίλ του κόμματος, το οποίο φιλοδοξεί να ξαναπιάσει το νήμα με τις παραγωγικές ομάδες και την μεσαία τάξη, που αποτελούσε διαχρονικά την κινητήρια δύναμή του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη. το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών «με σαφείς και συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και στόχο αυτές να αποτελέσουν το περιεχόμενο της νέας διακυβέρνησης», τονίζοντας παράλληλα πως το πρόγραμμα είναι συστατικό στοιχείο για την όποια μετεκλογική συνεργασία: «Για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση απαράβατος όρος είναι η υιοθέτηση του προγραμματικού πλαισίου που θα καταθέσει, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα με το κοινωνικό πρόσημο των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες που αφορούν την διαφάνεια. Με τροπολογία των Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστα Σκανδαλίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργου Φραγγίδη, το ΠΑΣΟΚ ζητά να συμπεριληφθούν στην υποχρέωση υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης τα υψηλόβαθμα στελέχη όλων των φορέων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχουν οικονομική εξουσία ή συμμετοχή σε εξοπλιστικά προγράμματα και προμήθειες. Άλλες «πράσινες» κοινοβουλευτικές κινήσεις έχουν στόχο «και την ενίσχυση του  πατριωτικού χαρακτήρα του κόμματος».

Παράλληλα, σε συνέχεια της συνάντησης του Ανδρουλάκη με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο στις αρχές του έτους, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κατέθεσε ερώτηση προς τη Νίκη Κεραμέως σχετικά με τα προβλήματα των ομογενειακών σχολείων στην Κωνσταντινούπολη και την Ιμβρο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024