Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Επιχείρηση «αξιόπιστη λύση με κοινωνικό προφίλ»

ΠΑΣΟΚ: Επιχείρηση «αξιόπιστη λύση με κοινωνικό προφίλ»

Να ενισχύσουν το κοινωνικό τους προφίλ προσπαθούν στη Χαριλάου Τρικούπη, βάζοντας ως στόχο την τρίτη θέση στις προσεχείς εκλογές.

Στην ενίσχυση του κοινωνικού του προφίλ μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών στο νομοθετικό πεδίο μέχρι τις εκλογές, στοχεύει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσδοκώντας να μπει «σφήνα» σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας ως τρίτη αξιόπιστη προγραμματική λύση.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο κόμμα διαμαρτυρίας» λένε χαρακτηριστικά και εκμεταλλευόμενοι την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετέχει στις ψηφοφορίες των κυβερνητικών νομοσχεδίων, εντείνουν την αντιπολιτευτική τους παρουσία, διατηρώντας, σε ό,τι αφορά το μείζον κοινωνικό θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ανοιχτό το διμέτωπο, ενώ παράλληλα επιχειρούν να δώσουν ένα σαφές προγραμματικό στίγμα.

«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή κοινωνία, σημαίνει προστασία της πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες και όχι για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, σημαίνει κανόνες για τα funds» επισημαίνουν.

Η πρωτοβουλία του κόμματος να καταθέσει τρεις τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου εντάχθηκε και η ρύθμιση με τις αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό, κινείται στην κατεύθυνση της προβολής του κοινωνικού προτάγματος του κόμματος και ταυτόχρονα της διασαφήνισης του προγραμματικού του λόγου, εν όψει των μετεκλογικών διεργασιών.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος μιλώντας χθες στη Βουλή τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ψήφο των πολιτών «με σαφείς και συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και στόχο αυτές να αποτελέσουν το περιεχόμενο της νέας διακυβέρνησης», διευκρινίζοντας ότι «για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση απαράβατος όρος είναι η υιοθέτηση του προγραμματικού πλαισίου που θα καταθέσει, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης».

Επτά σημεία για προστασία ευάλωτων δανειοληπτών

Μέρος αυτής της προγραμματικής συμφωνίας είναι η αντιμετώπιση του τεράστιου ιδιωτικού χρέους, «γιατί, επιτέλους, ήρθε η ώρα η ελληνική Βουλή να νομοθετήσει με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις επιταγές ή τις επιθυμίες των τραπεζών και των funds», όπως είπε ο Κατρίνης καταθέτοντας επτά σημεία που αποτελούν πεδίο προγραμματικής σύγκλισης, τα οποία μαζί με πολλά άλλα που θα κατατεθούν στην πορεία προς τις εκλογές θα αποτελέσουν την προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση.

Το πλαίσιο των επτά σημείων περιλαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους οικονομικά ευάλωτους δανειολήπτες με επιδότηση της δόσης του δανείου, βιώσιμες ρυθμίσεις για τις δόσεις των δανείων, προστασία της αγροτικής γης, δικαίωμα αγοράς του δανείου από τον δανειολήπτη πριν καταλήξει στο fund, επιβολή κανόνων για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης και των funds, βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο και άρση των άδικων διώξεων εις βάρος των εγγυητών δανείων εκ μέρους των funds και των τραπεζών.

Παράλληλα, στρέφουν τα πυρά τους κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς τους ότι «συναγωνίζονται σε υποκρισία», καθώς με τον νόμο 4605 του 2019 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε και επισήμως την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον πτωχευτικό νόμο «και τα έδωσε όλα στα funds».

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024