Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η απόφαση στο Μέτσοβο, η δράση στο Περιστέρι

Η απόφαση στο Μέτσοβο, η δράση στο Περιστέρι

Τι σηματοδοτούν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι δύο περιοχές;

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμυστηρευόταν σε δημοσιογράφους ότι σχεδίαζε να περάσει λίγες ημέρες στο Μέτσοβο. Άπαντες σκέφτονταν τότε ότι είχε φτάσει η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις «του βουνού»: για τον εκλογικό ορίζοντα, τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, την τακτική της ΝΔ απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους της.

Εκείνη η ολιγοήμερη, εορταστική απόδραση δεν έγινε ποτέ. Πιθανώς να πραγματοποιηθεί τώρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, το οποίο σκέφτεται να περάσει ο Μητσοτάκης στα ηπειρώτικα βουνά – εκτός κι αν σπεύσει πάλι σε ανασχεδιασμό της τελευταίας στιγμής. Σε αυτήν τη συγκυρία πάντως ο πρωθυπουργός κλειδώνει, όπως και να έχει (και όπου και να πάει), τις εκλογικές αποφάσεις του.

Και ειδικά το Μέτσοβο έχει συνδυαστεί με κομβικές αποφάσεις του.

Μόλις πέντε μήνες μετά την είσοδό του στο Μαξίμου, Χριστούγεννα του 2019, ο ίδιος είχε αξιοποιήσει τον καθαρό αέρα για να… καθαρίσει τις (πολιτικές) σκέψεις του και να ανακοινώσει τελικά λίγο αργότερα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Γίνει δεν γίνει αυτή η εξόρμηση στα βουνά (ο πρωθυπουργός θα είναι πάντως και αύριο, Σάββατο, σε κάποια άλλα ορεινά – στη δυτική Μακεδονία για την ακρίβεια), υπάρχει μια άλλη περιοχή που είναι κλειδωμένη στο μυαλό του Μητσοτάκη. Είναι η δυτική Αθήνα και όχι μόνο επειδή θα είναι για άλλη μία φορά η εκλογική περιφέρειά του.

Στο Περιστέρι θέλει ο Μητσοτάκης, αφότου πάρει και ανακοινώσει επίσημα τις αποφάσεις του για την ημερομηνία των εκλογών, να εγκαινιάσει επίσημα την προεκλογική δράση της ΝΔ. Συνεπώς μένει πια να κουμπώσει σε μία ημέρα του Μαρτίου η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της κεντροδεξιάς παράταξης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024