Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακτιβιστές αιφνιδιάζουν τον Μητσοτάκη και αυτός «σηκώνει το γάντι»

Ακτιβιστές αιφνιδιάζουν τον Μητσοτάκη και αυτός «σηκώνει το γάντι»

Δεν τους αγνοεί, βρίσκει την ψυχραιμία του μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό και τους απαντά - Η αντίδραση του πρωθυπουργού όταν ακτιβιστές διακόπτουν την ομιλία του για την παιδεία

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα «4 Χρόνια Έργο για την Παιδεία. Αλλαγή Στην Πράξη».

Κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός προφανώς άκουσε τα συνθήματα και μύρισε τα χημικά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ΜΑΤ και εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στην Παιδεία.

Αλλά και αργότερα όταν βρισκόταν στο βήμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό, όταν ομάδα ακτιβιστών κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα και να διακόψουν την ομιλία του πρωθυπουργού γελώντας δυνατά. Από την επιλογή τους για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας εκτιμάται ότι ήταν καλλιτέχνες.

Η αρχική αμηχανία και η απάντηση

Ακούγονται δυνατά γέλια, το κοινό παγώνει, ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο βήμα αρχικά αιφνιδιάζεται, αλλά γρήγορα βρίσκει την ψυχραιμία του και προσπαθεί να επιστρατεύσει το χιούμορ του, δοκιμασμένο «όπλο» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμμαχοι του πρωθυπουργού και αρκετοί από όσους παρακολουθούν την εκδήλωση που με χειροκροτήματα εμψυχώνουν τον κ. Μητσοτάκη και αποδοκιμάζουν τους ακτιβιστές.

Βεβαίως η αλλαγή στο ύφος και τις εκφράσεις του πρωθυπουργού πριν και μετά το επεισόδιο προδίδουν ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή για αυτόν, ενώ  η αναφορά «είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες», ερμηνεύεται ως ένδειξη εκνευρισμού.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μετά τα πρώτα λεπτά αμηχανίας αναφέρει:

«Χαίρομαι που υπάρχει ικανοποίηση από αυτά που λέω. Εξάλλου το σχολείο είναι για χαμόγελο και για γέλιο και προσφέρει χαρά. Και ευχαρίστηση σε όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, να δεχόμαστε όλες τις απόψεις και να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση. Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα», είπε.

«Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες», κατέληξε στο σχόλιό του μετά το περιστατικό.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024