Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιτέχνες: Eπιμένουν και διεκδικούν - Κοσμοσυρροή στη συναυλία αλληλεγγύης έξω από το REX

Καλλιτέχνες: Eπιμένουν και διεκδικούν – Κοσμοσυρροή στη συναυλία αλληλεγγύης έξω από το REX

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία έξω από το REX στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών που αντιδρούν στην υποβάθμιση των πτυχίων τους. Νταλάρας, Τσανακλίδου, Κανά, Μποφίλιου, Πασχαλίδης μερικοί από όσους ανέβηκαν στη σκηνή

«Μαζί και Δυνατοί» ήταν το κεντρικό σύνθημα στη μεγάλη Συναυλία Αγώνα και Αλληλεγγύης που συνδιοργάνωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών στο κέντρο της Αθήνας (έξω από το Rex) στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Το παρών στη συναυλία έδωσαν μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, με χιλιάδες κόσμου να συμμετέχει και να στηρίζει τους καλλιτέχνες, ο αγώνας των οποίων κατά του Προεδρικού Διατάγματος 85 μετατρέπεται σταδιακά σε κάτι βαθύτερο και πιο μαζικό.

Τεράστιο πλήθος κόσμου, μαζί καλλιτέχνες, μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων, σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, τραγούδησαν μαζί αντιδρώντας στην απαξίωση της Τέχνης και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Μεταξύ άλλων τραγούδησαν οι: Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Νατάσα Μποφίλιου, Τάνια Τσανακλίδου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης, Μαρίζα Ρίζου, Νικηφόρος Ζερβάκης, Φώτης Σιώτας, Μελίνα Κανά.

Παράλληλα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, συγκέντρωσαν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Σήμερα η εικόνα μιλά από μόνη της», τόνισε η Νατάσσα Μποφίλιου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών και πρόσθεσε ακόμα «καλή δύναμη! Αλληλεγγύη στα αδέρφια μας σε Τουρκία και Συρία».

Το παρών έδωσε και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καλλιτεχνών, στα δίκαια αιτήματά τους. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή καμιά αναβολή. Χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν και που υπόσχονται διάφορα προεκλογικά, αλλά άλλα κάνουν μετά» δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Με τον κ. Κουτσούμπα είχαν θερμή συνομιλία ο Γιώργος Νταλάρας, η Τάνια Τσανακλίδου, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και άλλοι.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε επίσης και το χώρο όπου τα συνδικάτα Αττικής συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετείχαν ακόμα τα μέλη του ΠΓ Ν. Σοφιανός, Γ. Πρωτούλης, Κ. Παρασκευάς, Θ. Χιώνης και Θ. Γκιώνης.

Χαιρέτησαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ο Σπύρος Μαρίνης, γενικός γραμματέας της ΔΟΕ ο οποίος κατήγγειλε από το βήμα την επίθεση των ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εκπρόσωποι καλλιτεχνικών σωματείων, 15μελή καλλιτεχνικών σχολείων, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Επίσης, διαβάστηκαν και ακούστηκαν ηχητικά μηνύματα συμπαράστασης των: Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Φοίβου Δεληβοριά, Δήμητρας Γαλάνη.

Αγωνιστικό μήνυμα απέστειλε και διαβάστηκε στη συναυλία από το τούρκικο μουσικό συγκρότημα του Κέντρου Ναζίμ Χικμέτ.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024