Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άντονι Μπλίνκεν: Αποκάλυψε το παρατσούκλι του Μπάιντεν

Άντονι Μπλίνκεν: Αποκάλυψε το παρατσούκλι του Μπάιντεν

Πριν τις επίσημες δηλώσεις με τον Νίκο Δένδιας, ο Άντονι Μπλίνκεν έκανε χιούμορ με το «παρατσούκλι» του προέδρου των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα θερμό ήταν το κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το τετ α τετ μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Άντονι Μπλίνκεν για την έναρξη του τέταρτου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδος.

Πριν όμως τις επίσημες δηλώσεις, ο Άντονι Μπλίνκεν έκανε μία αναφορά στις στενές σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, κάνοντας μάλιστα και χιούμορ με το «παρατσούκλι» του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Το «παρατσούκλι» του Αμερικανού προέδρου

«Πάνω από ένα δισ. Αμερικανοί μένουν η επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, εκατομμύρια φυσικά έχουν ελληνική καταγωγή. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρός μας ή αλλιώς Τζο Μπαϊντενόπουλος, όπως ο ίδιος θέλει να αποκαλείται» είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός προορισμός για πολιτιστικές ανταλλαγές επειδή είναι ένα εργαστήριο συνεχών αλλαγών», ανέφερε επίσης στις εισαγωγικές του δηλώσεις ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να περιγράψει κανείς την Ελλάδα και νομίζω ότι το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για εμάς και για τη φιλία μας». «Οι σχέσεις μας διαρκώς εξελίσσονται, καινοτομούν, οδηγώντας τελικά σε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν και κατέληξε: «Είμαι βέβαιος ότι ο σημερινός στρατηγικός διάλογος θα προωθήσει όλες αυτές τις προσπάθειες και θα μας βοηθήσει να αποδώσουμε καλύτερα για τον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό και για τον κόσμο, γιατί αυτή είναι η ευθύνη μας».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024