Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δημόσια διαβούλευση 4 ημερών για νομοσχέδιο 143 άρθρων!

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δημόσια διαβούλευση 4 ημερών για νομοσχέδιο 143 άρθρων!

Η νομοθεσία προβλέπει ότι η διαβούλευση επί νομοσχεδίων διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες, καταγγέλλουν 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Προθεσμία μόλις τεσσάρων ημερών δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη δημόσια διαβούλευση επί νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καταγγέλλουν 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις.

«Το υπουργείο δίνει στο κοινό το διάστημα τεσσάρων ημερών, με καταληκτική προθεσμία την Τρίτη 28η Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται Σαββατοκύριακο, καθώς και μία ημέρα επίσημης αργίας» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωσή των οργανώσεων, ανάμεσά τους το WWF Ελλάς, η Greenpeace και η Ορνιθολογική Εταιρεία.

Το σχέδιο νόμου «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος» περιλαμβάνει 16 μέρη /κεφάλαια και 143 άρθρα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η νομοθεσία προβλέπει ότι η διαβούλευση επί νομοσχεδίων διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες, διάστημα που μπορεί να συντομευθεί «για επαρκώς τεκμηριωμένους λόγους, οι οποίοι αναφέρονται στην έκθεση επί της δημόσιας διαβούλευσης που συνοδεύει τη ρύθμιση» -κάτι που σε αυτή την περίπτωση δεν συμβαίνει.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν από τον υπουργό Κώστα Σκρέκα να παρατείνει τη διαβούλευση σε τουλάχιστον έναν μήνα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι οργανώσεις Anima, Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, Medasset και WWF Ελλάς.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024