Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεργκέι Λαβρόφ: Θεατρική παράσταση η επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία

Σεργκέι Λαβρόφ: Θεατρική παράσταση η επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία.

Την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο σχολίασε δηκτικά, ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.  «Η χθεσινή επίσκεψη του Μπάιντεν στο Κίεβο είναι μόνο μια θεατρική παράσταση, όπως και το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που υποσχέθηκε η Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Λαβρόφ συνέχισε σχολιάζοντας την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ουκρανία: «Τι νέο υπάρχει σε αυτό;» «Η παράσταση συνεχίζεται. Αυτά είναι μόνο τα μέρη της. Μόνο έτσι λειτουργούν οι πρώην δυτική συνάδελφοι μας που προσπαθούν να σώσουν το ναζιστικό καθεστώς. Οι προσπάθειές τους είναι μάταιες». Ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία και ενώ είχε γίνει γνωστό αρχικά πως θα μεταβεί μόνο στην Πολωνία. Στο Κίεβο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η νέα εξωτερική πολιτική θα εστιάσει στον τερματισμό του «μονοπωλίου» της Δύσης»

«Οι Αγγλοσάξονες – και οι υπόλοιποι της συλλογικής Δύσης, υποτασσόμενοι χωρίς ενδοιασμό σε αυτούς – επιδιώκουν να επιβάλουν τα κελεύσματά τους στις παγκόσμιες υποθέσεις με οποιοδήποτε κόστος», είπε ο Λαβρόφ στους βουλευτές της ρωσικής Κρατικής Δούμας.

«Η ανανεωμένη αντίληψή μας για την εξωτερική πολιτική θα εστιάσει στην ανάγκη να τερματιστεί το μονοπώλιο της Δύσης στη διαμόρφωση του πλαισίου της διεθνούς ζωής, η οποία στο μέλλον πρέπει να καθορίζεται όχι με τα εγωιστικά της συμφέροντα αλλά πάνω σε μια δίκαιη, καθολική ισορροπία συμφερόντων».

Το Κρεμλίνο κατηγορεί συχνά τις δυτικές χώρες, υπό τις «αγγλοσαξονικές» Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία, ότι προσπαθούν να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια πολιτική και ότι αναμιγνύονται στις υποθέσεις των άλλων, ενώ επιδιώκουν να καταπνίξουν ανερχόμενες δυνάμεις στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Οι δυτικές χώρες λένε πως η Ρωσία κατέστησε τον εαυτό της παρία εισβάλλοντας σε μια γειτονική χώρα και πως υποστηριζόμενες από τη Ρωσία ομάδες παρενέβησαν σε εκλογές στη Δύση — κάτι που ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ ΠούτΙν, παραδέχεται τώρα ανοικτά.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024