Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η υγεία, κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ στην επόμενη τετραετία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η υγεία, κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ στην επόμενη τετραετία

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε εκδήλωση βράβευσης υγειονομικών του ΕΣΥ.

«Όμοια κρίση δεν είχαμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν και κανένα σύστημα υγείας στον κόσμο δεν ήταν έτοιμο. Πετύχαμε, όμως, το καλύτερο δυνατόν και πάντα θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα στην εκδήλωση βράβευσης υγειονομικών του ΕΣΥ, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο κ. Μητσοτάκης, που βράβευσε ο ίδιος τους υγειονομικούς, τόνισε ότι η βράβευση αυτή είναι το ελάχιστο «’ευχαριστώ’ που μπορούμε να σας πούμε ως Πολιτεία για όσα προσφέρατε στην υγειονομική κρίση και όσα προσφέρετε στο ΕΣΥ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ η υγεία για τη νέα τετραετία, «εάν μας εμπιστευτούν οι πολίτες στις εκλογές», όπως είπε, και παρέπεμψε στο προσεχές διάστημα για πιο αναλυτικές προγραμματικές εξαγγελίες για την υγεία, που θα υλοποιηθούν στο νέο κυβερνητικό κύκλο.

Επισήμανε ότι θυμάται ακόμη βιωματικά τις καθημερινές αγωνιώδεις συσκέψεις που γίνονταν τότε στο Μαξίμου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, και είπε ότι «είχαμε καταφέρει πολύ αποτελεσματικά να ελέγξουμε το πρώτο κύμα, και κερδίσαμε χρόνο για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικών και περισσότερες ΜΕΘ».

«Εσείς κάνατε τη διαφορά»

Σημείωσε ότι τώρα που αυτός ο κύκλος κλείνει, μπορεί να γίνει ένας ψύχραιμος απολογισμός για το ποιες αδυναμίες επισημάνθηκαν  και τι έγινε σωστά.

Δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός φέτος για την υγεία είναι 5,2 δισ ευρώ, ενώ το 2019 ήταν 3,8 δισ.

Όπως είπε, «τότε το προσωπικό της υγείας ήταν λιγότερο από 100 χιλιάδες, ενώ σήμερα είναι 108 χιλιάδες, και εάν προσθέσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις στην υγεία, και οι υγειονομικοί θα δουν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σύντομα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους υγειονομικούς, κατέληξε χαρακτηριστικά: «Μαζί καταφέραμε και πετύχαμε κάτι εξαιρετικό. Όπως κι αν μετρήσει κανείς την απόδοσή μας στην πανδημία, πρέπει να λάβει υπόψη του ότι το ΕΣΥ έβγαινε από μια κρίση υποχρηματοδότησης.

»Εμείς δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει, εάν δεν υπήρχε η προσπάθεια από τους εργαζόμενους της υγείας, όσους πόρους κι αν είχαμε. Εσείς κάνατε τη διαφορά».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024