Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιτέχνες: «Η πρόταση της κυβέρνησης δεν απαντά στα αιτήματά μας» - Νέες κινητοποιήσεις

Καλλιτέχνες: «Η πρόταση της κυβέρνησης δεν απαντά στα αιτήματά μας» – Νέες κινητοποιήσεις

Παραμένει η απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και σωματείων καλλιτεχνών

Παραμένει η απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και σωματείων καλλιτεχνών.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η Τροχαία Αττικής λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι καλλιτέχνες μπροστά από το Εθνικό Θέατρο.

Μία ημέρα μετά την επιστολή 18 καλλιτεχνικών φορέων και σωματείων, στην οποία απέρριπταν την κυβερνητική πρόταση, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, επανήλθε λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι η ΚΥΑ απαντά στο μισθολογικό αίτημα, που ρητά τέθηκε στη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το αίτημα στη συνάντηση ήταν μισθολογικού χαρακτήρα και η προτεινόμενη ΚΥΑ απαντά ακριβώς σε αυτό, προτείνοντας μισθολογική εξίσωση. Η ΚΥΑ δεν αφορά ακαδημαϊκά ζητήματα γιατί ούτε το ΠΔ αφορά ακαδημαϊκά ζητήματα. Τα παραπάνω βήματα θεραπεύουν στρεβλώσεις που προϋπήρχαν του ΠΔ για δεκαετίες» αναφέρει ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες οι καλλιτέχνες, δήλωσαν πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς όπως αναφέρουν, δεν ικανοποιεί στο ελάχιστο το αίτημα για αναγνώριση των σπουδών τους, ούτε υπάρχει διαχωρισμός των Ανωτέρων σχολών από όλες τις υπόλοιπες σχολές άλλου τύπου.

«Είναι σαφές αυτό που ζητάμε να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα, να αποσυρθούν οι καλλιτεχνικές ειδικότητες από το προεδρικό διάταγμα και να προχωρήσουμε σε διαβάθμιση των σπουδών» δήλωσε η ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά, στην ΕΡΤ.

«Στα χέρια μας λάβαμε μία ΚΥΑ, πάρα πολύ εύκολα μπορεί να καταρριφθεί μία ΚΥΑ είναι πολύ κατώτερη από ένα προεδρικό διάταγμα μιας νομοθετικής ρύθμισης» επισήμανε ο υπευθ. Δημ. Σχέσεων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Σπουδάσαμε μετά το Λύκειο, παίρνουμε ένα δίπλωμα και ξαφνικά είμαστε απόφοιτοι λυκείου, άρα οι σπουδές για πλάκα» δήλωσε ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

Τα καλλιτεχνικά σωματεία εμφανίζονται συσπειρωμένα και δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024