Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγγλία: Κακές συνθήκες διαβίωσης για τους μισούς ενοικιαστές της χώρας

Αγγλία: Κακές συνθήκες διαβίωσης για τους μισούς ενοικιαστές της χώρας

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 40% των ενοικιαστών ένιωθε άγχος ως αποτέλεσμα της υγρασίας, της μούχλας και του υπερβολικού κρύου

Περισσότεροι από τους μισούς ενοικιαστές της Αγγλίας ζουν σε σπίτια που θεωρούνται ακατάλληλα για διαβίωση, αποκαλύπτει σχετική έρευνα.

Την ίδια ώρα τα ποσά των ενοικίων στη χώρα έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου 2,7 εκατομμύρια νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων παιδιών, αντιμετωπίζουν κακές συνθήκες διαβίωσης που οφείλονται στην έλλειψη μόνωσης και στους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας.

Ο επικεφαλής της πολιτικής της Citizens Advice δήλωσε στην εκπομπή «Breakfast στο LBC» ότι οι άνθρωποι ζουν σε «πραγματικά δύσκολες συνθήκες, που επιδεινώνονται από τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κρύα σπίτια».

Πρόσθεσε ότι: «Όλο και περισσότερο βλέπουμε μουχλιασμένες, υγρές συνθήκες που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων. Το πρόβλημα είναι ότι οι ιδιοκτήτες δεν υποχρεούνται να αναβαθμίσουν τα σπίτια τους σε ένα επαρκές πρότυπο ενεργειακής απόδοσης. Αυτό είναι που πιέζουμε την κυβέρνηση να εισαγάγει ως κανονισμό, ώστε να υπάρχει ένα ελάχιστο κατώτατο όριο που να μειώνει το ρεύμα και τη διαρροή των σπιτιών των ανθρώπων».

Λόγω της κακής μόνωσης και της υψηλής υγρασίας στα σπίτια, ένας μέσος ενοικιαστής καλείτε να πληρώσει 350 λίρες περισσότερο το χρόνο για θέρμανση.

Ενώ όσοι μένουν σε λιγότερο ενεργειακά αποδοτικά ακίνητα θα μπορούσαν να πληρώσουν έως και 1.190 λίρες περισσότερο το χρόνο όταν οι λογαριασμοί αυξηθούν ξανά τον Απρίλιο.

«Είναι ντροπή που περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία για τη μείωση της φτώχειας των καυσίμων και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών, οι άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν», δήλωσε η Τζίλιαν Κούπερ επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής της Citizens Advice.

Η έρευνα διαπίστωσε παράλληλα πως όλα τα παραπάνω έχουν αντίκτυπο και στην ψυχική υγεία των κατοίκων καθώς το 40% αυτών ένιωθε άγχος ως αποτέλεσμα της υγρασίας, της μούχλας και του υπερβολικού κρύου.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024