Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Αγγελάκας, μαζί με τους 100°C, στο Piraeus Club Academy για πρώτη φορά

Ο Γιάννης Αγγελάκας, μαζί με τους 100°C, στο Piraeus Club Academy για πρώτη φορά

Την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Μαρτίου του 2023. Ο Γιάννης Αγγελάκας «έχει κέφια» όπως δηλώνει ο τίτλος του τελευταίου του δίσκου.

Οι εμφανίσεις του Γιάννη Αγγελάκα με τους 100°C, μοιάζουν περισσότερο με γιορτή παρά με συναυλία. Όλοι τους δημιουργικοί, ανατρεπτικοί και κυρίως ανήσυχοι, μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις Τρύπες και έχει τελευταία σταθμό τον δίσκο «Έχω κέφια» που κυκλοφόρησε το 2022.

Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι. Την επιμέλεια του ήχου έχουν ο Γιώργος Ταχτσίδης και ο Μίμης Κωνσταντινίδης.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Αγγελάκα 

Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στη Θεσσαλονίκη. Με το συγκρότημα «Τρύπες» κυκλοφορεί 7 δίσκους. Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο άλλου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε το 1990 στον δίσκο «Άντε… και καλή τύχη μάγκες», ο οποίος ηχογραφήθηκε στην μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου και συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες.

Το 1995 μαζί με τον Γιώργο Καρρά (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες) κυκλοφορούν τον δίσκο «Υπέροχο τίποτα». Σε αυτόν τον δίσκο επίσης περιέχονται και 4 τραγούδια που έγραψαν οι Τρύπες για την ταινία «Η εποχή των δολοφόνων», αυτή ήταν η πρώτη φορά που Γιάννης Αγγελάκας ασχολείται με τη μουσική μιας ταινίας, στην οποία το συγκρότημα εμφανίζεται να παίζει ζωντανά τα τραγούδια που έγραψαν για την ταινία αλλά και δικά τους τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Το 1999 δοκιμάζει για πρώτη φορά την ηθοποιία στην ταινία «Χώμα και νερό» όπου έχει έναν ρόλο. Επίσης για δεύτερη φορά ασχολείται και πάλι με την μουσική μιας ταινίας αυτή τη φορά όμως όχι με τις Τρύπες αλλά με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες).

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες, συμμετείχε σε συναυλίες μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργάζεται μαζί του στον δίσκο «Βραχνός προφήτης» που κυκλοφορεί το 2000. Το 2001 Συμμετέχει στον δίσκο του Γιώργου Χριστιανάκη «Ο θυρωρός» όπου έγραψε τους στίχους και τραγούδησε στο κομμάτι «Κυρία των μέσα μου ανέμων». Γίνεται παραγωγός σε τρεις δίσκους άλλων συγκροτημάτων και ασχολείται ξανά με την ηθοποιία το 2003 στην ταινία «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» όπου πρωταγωνιστεί και δημιουργεί και τη μουσική της ταινίας.

Συμμετείχε επίσης στην παραγωγή του διπλού live δίσκου του Θανάση Παπακωνσταντίνου Τα ζωντανά το 2004.

Το 2004 ιδρύει την δισκογραφική εταιρία «alltogethernow» που όπως έχει αναφέρει ο ίδιος «είναι μια εταιρία που δημιουργήσαμε, μαζί με μερικούς φίλους, για να προστατέψουμε το έργο μας και το εσωτερικό μας περιβάλλον». Από το 2004 μέχρι και σήμερα η εταιρία έχει κυκλοφορήσει 6 δίσκους.

Το 2005 ξεκινάει η συνεργασία του μαζί με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη με τον δίσκο «Οι ανάσες των λύκων», αυτός ο δίσκος είναι και ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία «alltogethernow». Αργότερα την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος δίσκος από την alltogethernow με τίτλο «Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες – Από ‘δώ και πάνω». Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο δίσκο με παραμύθια για παιδιά «Ο Γαργαληστής» του Δημήτρη Μπασλάμ μαζί και με άλλους καλλιτέχνες.

Το 2007 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη με τίτλο «Πότε θα φτάσουμε εδώ». Στα τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Ψαραντώνη Να ‘χεν η θάλασσα βουνά του οποίου την επιμέλεια και παραγωγή έκανε ο Αγγελάκας.

Δύο χρόνια μετά το 2009 ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack για την ταινία «Ψυχή βαθιά» και αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την alltogethernow.

Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι και Πώς τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε;), οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα. Το 2000 κυκλοφορεί το βιβλίο Για την καρδιά ενός κτήνους 1985-2000 όπου περιέχει όλους τους στίχους του, καθώς και συνεντεύξεις. Το 2022 εκδίδει το βιβλίο «Ο Μεγάλος Μαθητής και ο Μικρός Δάσκαλος».

Το 2005 έκανε εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη (Εν Πλω).

Ακούστε το «Ακόμα Περπατάω» 

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024