Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Trafficking: Σοκ προκαλούν όσα έζησαν οι γυναίκες από τους μαστροπούς στο ξενοδοχείο «φυλακή» της Συγγρού

Trafficking: Σοκ προκαλούν όσα έζησαν οι γυναίκες από τους μαστροπούς στο ξενοδοχείο «φυλακή» της Συγγρού

Η υπεύθυνη της γραμμής 1109 που τα θύματα απευθύνονται για να τα καταγγείλουν περιστατικά trafficking, Νίκη Ηλιού, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το mail που «ξεσκέπασε» τους σωματέμπορους στη Συγγρού.

Θύματα trafficking έπεσαν 15 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη φυλακισμένες σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού. Τις γυναίκες εξέδιδαν οι μαστροποί και το κύκλωμα εξαρθρώθηκε, όταν μια από αυτές κατάφερε να στείλει email στη γραμμή 1109.

Την απόλυτη φρίκη ζούσαν 15 μετανάστριες, θύματα trafficking, οι οποίες έπεσαν στα χέρια διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας.

Τις έφερναν στην Ελλάδα από την Λατινική Αμερική, με την πρόφαση ότι θα τους βρουν δουλειά, αντί για αυτό όμως, τις φυλάκιζαν σε ξενοδοχείο στη Συγγρού και τις εξέδιδαν έναντι αμοιβής.

«Ένα δομημένο κύκλωμα που είχε τα πάντα, είχε τηλεφωνήτριες, είχε αρχηγικά μέλη αλβανικής καταγωγής οι κεφαλές. Κρατούσαν φυλακισμένες καλλίγραμμες γυναίκες με την πρόφαση ότι θα δουλέψουν ως συνοδοί VIP», ανέφερε στο MEGA o πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

To email που ξεσκέπασε το κύκλωμα

Το κουβάρι της υπόθεσης που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί άρχισε να ξετυλίγεται από ένα email και ένα τηλεφώνημα που έκανε ένα από τα θύματα του κυκλώματος μαστροπείας.

Η υπεύθυνη της γραμμής 1109 που τα θύματα απευθύνονται για να τα καταγγείλουν περιστατικά trafficking, Νίκη Ηλιού, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το mail που «ξεσκέπασε» τους σωματέμπορους στη Συγγρού.

«Ήταν στα μέσα του καλοκαιριού όταν λάβαμε αυτό το email, από μία κοπέλα που είχε καταφέρει να διαφύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο την είχαν φυλακίσει και την εκμεταλλεύονταν / Η κοπέλα ήταν όντως φοβισμένη, ήταν στην προσπάθεια να φύγει από την χώρα, επομένως, εφόσον η ίδια ήταν κατά κάποιον τόπο ασφαλής εκείνο το διάστημα ήθελε να βοηθήσει και τις υπόλοιπες κοπέλες να βρουν την ελευθερία τους», δήλωσε η υπεύθυνη της «γραμμής πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων- 1109», Νίκη Ηλιού.

Η κοπέλα η οποία κατάφερε να δραπετεύσει από το ξενοδοχείο «φυλακή» στη Συγγρού και περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι 15 γυναίκες.

«Η κοπέλα ανέφερε κάποιες πληροφορίες, ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν καλές, δεν υπήρχε έλεγχος, υφίσταντο εκμετάλλευση, ήταν από διαφορετικές εθνικότητες, και ότι ήταν πολλά τα μέλη του κυκλώματος», συμπλήρωσε η κ. Ηλιού.

Από ποιες χώρες είναι οι γυναίκες που απελευθερώθηκαν

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, οι 3 οδηγοί, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταφέρει τις γυναίκες για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού και 4 συνεργοί τους (μεταξύ αυτών τηλεφωνήτριες και ο ξενοδόχος).

Οι γυναίκες που απελευθερώθηκαν είναι εννιά από τη Βραζιλία, τρεις από την Κολομβία, δύο από τη Βενεζουέλα και μία από το Μαρόκο.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024