Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ιαπωνία: Ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ιαπωνία μετά τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Μετά τις συνεχείς προκλήσεις από την Βόρεια Κορέα, η Ιαπωνία ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά τις νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα.

Νωρίτερα, ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανακοίνωσε πως η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBMs) προς την ανατολική θάλασσα, ή θάλασσα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο, κατέπεσαν στη θάλασσα, εκτός ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), και δεν αναφέρθηκαν ζημιές ούτε σε κάποιο αεροσκάφος ούτε σε κάποιο πλοίο.

Η εκτόξευση βαλλισικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα

Το Σάββατο, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο που κατά την ίδια ήταν διηπειρωτικός (ICBM) και θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας των ΗΠΑ. Αντιδρώντας, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξήγαγαν αεροπορικά γυμνάσια.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει εξαιρετικά τεταμένη, εν μέσω αλλεπάλληλων οπλικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα και της εντατικοποίησης των κοινών γυμνασίων του αμερικανικού και του νοτιοκορεατικού στρατού που αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Σεούλ και Ουάσιγκτον προειδοποιούν εξάλλου από πέρυσι πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Σε υψηλό επίπεδο η ένταση την περιοχή

Οι νέες δοκιμές σημειώθηκαν δυο ημέρες μετά τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ, που μίλησε για «ξαφνική» άσκηση. Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, εν μέσω αλλεπάλληλων οπλικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα και της εντατικοποίησης των κοινών γυμνασίων του αμερικανικού και του νοτιοκορεατικού στρατού που αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Σεούλ και Ουάσιγκτον προειδοποιούν εξάλλου από πέρυσι πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024