Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σπανούλης απέναντι στην… προηγούμενη ζωή του

Ο Σπανούλης απέναντι στην… προηγούμενη ζωή του

Πώς τα φέρνει η μοίρα. Ο Σπανούλης απέναντι στην ομάδα της ζωής του για έναν τίτλο

-Διαλέγεις;

Αυτή ήταν η ερώτηση από τον ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης προς τον Βασίλη Σπανούλη αναφορικά με το ποιόν θα ήθελε ως αντίπαλο του Περιστερίου στον τελικό της Κυριακής. Τι απάντησε ο άνθρωπος που οδηγεί την ομάδα της δυτικής όχθης σε μια μεγαλειώδη υπέρβαση;

«Πάμε…». Και έφυγε, αποφεύγοντας να πει το οτιδήποτε άλλο…

Και τώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Αμέσως μετά το τέλος του ερυθρόλευκου θριάμβου κόντρα στον ΠΑΟ:

«Πάντα σέβομαι τον Παναθηναϊκό, έχει καλό προπονητή και καλό υλικό. Εμείς είμαστε πιο συμπαγής ομάδα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Δύσκολο παιχνίδι, έχει καλό ρόστερ το Περιστέρι, θα το δούμε σαν τελικό».

Λίγα λόγια και μεστά. Τα νοήματα περισσεύουν. Αλλά το ματς του Ολυμπιακού με το Περιστέρι θα είναι μια μάχη με έπαθλο ένα τρόπαιο Κυπέλλου. Μπαρτζώκας απέναντι στον Σπανούλη κι αν οι δύο πρώτες φορές ήταν για την κανονική περίοδο της Α-1  και άρα το διακύβευμα ήταν μικρό, τώρα μπροστά τους βρίσκεται μια κούπα. Η υπέρτατη πρόκληση! Είναι άραγε μια μάχη Γολιάθ και Δαυίδ;

Όταν κατηφόρισε ο Σπανούλης στο ΣΕΦ για το πρώτο του ραντεβού με τον Ολυμπιακό από τον πάγκο αντίπαλης ομάδας, εμφανίστηκε μάλλον ανέτοιμος. Δηλαδή, τότε έκανε τις πρώτες του στροφές ως κόουτς. Το τελικό 101-709 ήρθε φυσιολογικά και άλλωστε στο Νέο Φάληρο ο Ολυμπιακός έχει χειμαρρώδη ορμή, παρασέρνει τους πάντες και τα πάντα. Λίγους μήνες μετά, η βελτίωση του Περιστερίου έδειχνε εμφανέστατη.

Κόντραρε επί ίσοις όροις τον πρωταθλητή στην κιτρινομπλέ έδρα του και το τελικό 86-87 ήρθε στο τελευταίο σουτ. Μια αγχώδης κόκκινη νίκη. Τι θα δούμε το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο; Είναι βέβαιο πως ο Σπανούλης «δουλεύει» τον αγώνα και ασφαλώς «ψάχνεται» για το πώς θα αντιμετωπίσει την άλλοτε ομάδα του. Τον Ολυμπιακό που μαζί του εκτοξεύτηκε στα ουράνια, έφτασε στον κολοφώνα της δόξας του!

Τρεις τίτλοι πρωταθλήματος, δύο Ευρωλίγκες, ένα διηπειρωτικό και ένα κύπελλο, μόνο μικρά κατορθώματα δεν θεωρούνται.

Εγραψε ιστορία, μεγάλωσε περισσότερο τον Ολυμπιακό και για την ακρίβεια, τον (επαν)έφερε στον δρόμο των επιτυχιών. Ο κόσμος τον λατρεύει και δικαίως. Τώρα; Προφανώς και ως επαγγελματίας βάζει στην άκρη την προηγούμενη ζωή του και εξάλλου έχει πει πως «έχω σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου». Ζει για τον «προπονητή Σπανούλη», για το σήμερα και ευελπιστεί να είναι το ίδιο εύφορες οι ημέρες του στους πάγκους.

Το Περιστέρι ήδη έβγαλε νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ (77-64) και την ΑΕΚ (77-65), τους δύο Δικεφάλους, πιάνοντας το ίδιο σκορ στην επίθεση! Ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Το όραμα των διοικητικών όταν συμφωνούσαν το περασμένο καλοκαίρι με τον Σπανούλη, παίρνει σάρκα και οστά. Αλλά τρώγοντας ανοίγει (παραπάνω) η όρεξη.

Μπορεί ο κόουτς Bill να βάλει φρένο στον (αγαπημένο του) Ολυμπιακό;

‘Η ο Μπαρτζώκας θα συνεχίσει ένα εντυπωσιακό σερί και θα ξεπεράσει το εμπόδιο του άλλοτε παίκτη, του άλλοτε αρχηγού του; Αυτός ο τελικός, όντως δεν χάνεται!

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024