Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Περιστέρι 65-77: Ο Σπανούλης το οδήγησε στον πρώτο τελικό της ιστορίας του

ΑΕΚ – Περιστέρι 65-77: Ο Σπανούλης το οδήγησε στον πρώτο τελικό της ιστορίας του

Στον τελικό του κυπέλλου το Περιστέρι. Με παράσταση του Σιλβέν Φρανσίσκο (33π).

Ιστορικές στιγμές για το Περιστέρι που κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας του, επικρατώντας της ΑΕΚ με σκορ 67-55 στον ημιτελικό, με τον Βασίλη Σπανούλη να φτάνει στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της μικρής προπονητικής του καριέρας.

Το παιχνίδι ήταν τρομερό, με την Ένωση να κάνει κατάθεση ψυχής παρά τις απουσίες που είχε, ωστόσο ο νικητής κρίθηκε στο φινάλε με τον Σιλβέν Φρανσίσκο να κάνει… όργια και να οδηγεί την ομάδα του στον τελικό, όπου θα περιμένει τον νικητή του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Κορυφαίος φυσικά ο Γάλλος γκαρντ που ολοκλήρωσε το ματς με 33 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ βοήθησαν οι Κασελάκης με 11 και ο Ντένμον με τον Χάμερ που είχαν από 10. Από την άλλη πλευρά, 21 είχε ο Αϊζάια Μάιλς και 11 ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

To παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, με το Περιστέρι να έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά την ΑΕΚ να μένει κοντά πιέζοντας και μην αφήνοντας το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη να ξεφύγει περισσότερο. Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Ηλία Καντζούρη βρήκε λύσεις από μακριά, βελτίωσε την άμυνά της και κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς. Έτσι η Ένωση βρέθηκε να έχει τα ηνία και να πηγαίνει μπροστά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +5 (39-34).

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι ξεκίνησε εξαιρετικά με τον Φρανσίσκο να δίνει τον ρυθμό και με συνεχόμενους πόντους να φέρνει εκ νέου μπροστά τους τυπικά φιλοξενούμενους. Η ΑΕΚ όμως δεν άργησε να απαντήσει και με δικό της σερί κατάφερε να πάρει εκείνη το προβάδισμα. Ο αγώνα συνέχιζε να είναι ντέρμπι με ωραίες φάσεις και σκληρές άμυνες. Έτσι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την περίοδο ισόπαλες με 53-53.

Η τελευταία περίοδος ήταν εκείνη που έκρινε το ματς καθώς η Ένωση έμοιαζε να μένει από δυνάμεις και την στιγμή που ήταν άκρως καθοριστική ο Φρανσίσκο βγήκε μπροστά και με συνεχόμενα καλάθια, σκότωσε το σύνολο του Ηλία Καντζούρη στέλνοντας τον Περιστέρι για πρώτη φορά σε τελικό στην ιστορία του.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-34, 53-53, 65-77

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024